Previziunea lui Bill Gates: miliardarul spune că ne-a avertizat despre pandemie încă din 2015. Ce trebuie să facem în viitor

Previziunea lui Bill Gates: miliardarul spune că ne-a avertizat despre pandemie încă din 2015. Ce trebuie să facem în viitor

Bill Gates a ținut un discurs cheie la conferința TED 2022 și a făcut referire la discursul său din 2015, în care a avertizat că o pandemie se arată la orizont și noi nu suntem pregătiți pentru aceasta.

Acum, Gates a spus că speră că actuala criză COVID-19 ne va face să acordăm mai multă atenție sfatului său despre cum să prevenim o altă pandemie care să provoace ravagii similare în societate.

„Când am fost pe această scenă în 2015, am fost unul dintre mulți oameni care au spus că nu suntem pregătiți și că trebuie să ne pregătim. Nu am făcut-o”, a spus Gates. „Discursul a fost, de fapt, urmărit de o mulțime de oameni, dar 90% din vizualizări au fost după ce a fost prea târziu”.

În discuția din 2015, Bill Gates a spus că lumea „nu este pregătită pentru următoarea epidemie”, iar virusurile prezintă „cel mai mare risc de catastrofă globală”, în comparație cu alte amenințări la adresa umanității. Un videoclip YouTube al prezentării sale din 2015 a strâns până acum peste 36 de milioane de vizualizări.

Bill Gates a prevăzut pandemia

„Dacă ceva ucide peste zece milioane de oameni în următoarele câteva decenii, este cel mai probabil să fie un virus extrem de infecțios, mai degrabă decât un război. Nu rachete, ci microbi”, a spus Gates atunci.

Pandemia de COVID-19 a provocat peste șase milioane de decese în întreaga lume. SUA au înregistrat cele mai multe decese de pe glob, aproape un milion.

Deși Gates a îndemnat guvernele să investească în tehnologia medicală și medicală în discursul său din 2015, SUA a redus finanțarea agențiilor de prevenire a virusurilor la scurt timp după. Administrația Trump a închis întreaga unitate globală de securitate a sănătății a Consiliului Național de Securitate și a eliminat Fondul de Crize Complexe de 30 de milioane de dolari al guvernului SUA.

„COVID a fost îngrozitor”, a spus Gates audienței sale la TED 2022. „A crescut inechitățile în materie de sănătate dintre bogați și săraci. Supraviețuirea ta depindea parțial de veniturile tale, de rasa ta, de cartierul în care ai locuit”.

Mai târziu, în cadrul discuției, Bill Gates a spus că țările bogate ar trebui să se unească pentru a implementa sisteme care ar ajuta la prevenirea următoarei pandemii la scară largă, în timp ce tragedia COVID-19 este încă proaspătă în memoria noastră. Până acum, a spus el, liderii mondiali au luat mai puține măsuri decât se aștepta el.

„După al Doilea Război Mondial, am făcut multe, am creat Națiunile Unite”, a spus Gates. „Până acum, acțiunea a fost mai puțin decât m-aș fi așteptat. Aș fi uimit dacă nu mergem mai departe cu ceva destul de aproape de ceea ce propun”.

Gates detaliază această problemă în noua sa carte, „Cum să previi următoarea pandemie”.

Citește și: