Profeția lui Bill Gates despre prezent, descoperită într-un video: vorbea exact despre ce se întâmplă acum

Profeția lui Bill Gates despre prezent, descoperită într-un video: vorbea exact despre ce se întâmplă acum

Videoclipul din 1994 îl arată pe fondatorul Microsoft, Bill Gates, explicând multe dintre lucrurile comune astăzi, cum ar fi plățile contactless pe telefoanele noastre sau emisiuni TV.

Deși majoritatea predicțiilor lui Bill Gates au fost destul de exacte, nu toate au fost gata atât de curând, iar unele s-au dovedit ușor diferite. În prezentare, Gates a arătat mai multe clipuri despre modul în care viața de la muncă și de acasă s-ar schimba dramatic.

Acestea includ dispozitive mobile la care s-a referit drept „PC-uri portofel”, care îți permit să primești mesaje și să efectuezi plăți wireless prin infraroșu. El l-a descris ca pe un „pager adult”. Desigur, numirea lui este puțin neplăcută, iar plățile fără contact nu s-au făcut cu infraroșu, ci cu o tehnologie mai bună de comunicare în câmp apropiat (NFC).

Bill Gates a prevăzut multe gadgeturi

„Este capabil să înlocuiască cu adevărat tot ceea ce porți cu tine și multe altele”, a spus el atunci. „Așadar, primirea de mesaje, vizualizarea ultimelor știri, vizualizarea diferitelor locații, ținerea evidenței programului tău, păstrarea sutelor de fotografii ale copiilor tăi acolo, toate aceste lucruri sunt ușor posibile cu acest tip de tehnologie”.

Prezentarea, care a fost susținută pe 14 noiembrie 1994, la târgul COMDEX, a punctat și dispozitivele asemănătoare tabletelor. A arătat cum ofițerii de poliție puteau să vadă hărți și să vorbească cu șeful lor în video live.

„Putem vedea pe această hartă diferitele mașini de poliție din jurul orașului, condițiile de trafic”, a spus Gates. „Fie că vrei să cauți un magazin, un hotel sau un restaurant, vei putea fi ghidat pe parcurs într-un mod foarte simplu”.

Și în decorul de acasă, vedem o femeie alegând între episoadele lui David Letterman și Oprah Winfrey așa cum i-a plăcut, în loc să depindă de programele canalelor de televiziune. Femeia prezentată în mini-film glumește și despre faptul că este într-o conferință telefonică și nimeni nu îi va vedea jumătatea inferioară – un obicei cu care ne-am familiarizat mulți, în videoconferințe, de când lucrăm remote, odată cu pandemia.

Citește și: