Previziunea lui Bill Gates despre Bitcoin, crypto și NFT: „teoria prostului mai mare”

Previziunea lui Bill Gates despre Bitcoin, crypto și NFT: „teoria prostului mai mare”

De-a lungul timpului, șeful Microsoft, Bill Gates, a făcut o serie de previziuni pe care, dacă le despici, constanți că au o oarecare urmă de logică, cu șanse mari de-a se adeveri. Cu toate astea, ultima sa teorie, legată de Bitcoin, NFT și crypto, în general, s-ar putea să supere anumiți utilizatori care „se joacă” pe tărâmul monedelor virtuale.

Într-o declarație recentă, Bill Gates a spus că token-urile nefungibile ar fi doar o mare înșelătorie și nimic mai mult, „bazate pe teoria fraierului mai mare”, a adăugat acesta.

Bill Gates, despre „teoria fraierului mai mare”

De altfel, nemulțumirile lui Gates, cu privire la modul în care funcționează bitcoin, în general, au fost manifestate încă din 2018, an în care cel mai bogat om din lume a spus că ar fi dispus să parieze împotriva banilor virtuali printr-o vânzare în lipsă. Doar că, în lipsa unei metode simple pentru a face asta, intenția nu s-a mai materializat.

„Vorbim despre o clasă de active unde nu se produce nimic, așa că nu te poți aștepta la o creștere a prețului. Este o investiție bazată pe teoria prostului mai mare (greater fool theory: traducere din engleză). Admit că aș adopta o vânzare în lipsă dacă ar exista o metodă simplă să fac acest lucru”, a declarat, în 2018, Bill Gates, conform CNBC, adăugând că „Bitcoin și ofertele inițiale de monede (ICO) cred că sunt printre cele mai nebunești și mai speculative lucruri”.

Totuși, pentru a demonstra că oriunde este nevoie de echilibru, Bill Gates a ținut să menționeze că are o părere bună despre tehnologia blockchain, cea care se ascunde în spatele a tot ceea ce înseamnă monede virtuale.

De altfel, Bill Gates nu este singurul care nu agreează monedele virtuale, în general; Warren Buffett, de asemenea unul dintre cei mai importanți miliardari ai lumii, pare să gândească la fel. „Activul nu valorează nimic”, a spus acesta.

Citește și: