Bill Gates, anunț categoric despre investiția în Bitcoin. Reacția miliardarului te va șoca

Bill Gates, anunț categoric despre investiția în Bitcoin. Reacția miliardarului te va șoca
Bill Gates, despre investițiile în criptomonede

Piața criptomonedelor și NFT-urilor este relativ nouă, însă mulți oameni au făcut deja foarte mulți bani, dacă sunt investiți inteligent. Ce părere are Bill Gates, unul dintre bogații planetei, despre acest domeniu?

Bill Gates, despre investițiile în criptomonede

Bill Gates este de părere că trendul activelor digitale, precum criptomonedele și NFT-urile, „se bazează 100% pe teoria prostului mai mare”. Acesta a făcut referire la ideea că investitorii pot face bani din active fără valoare sau supraevaluate atâta vreme cât există oameni care cred că le pot vinde ulterior mai scump.

De asemenea, miliardarul a precizat că nu a investit niciodată în criptomonede. Când vine vorba despre NFT-uri, acestea a spus că „imaginile digitale scumpe ale unor maimuțe” vor face „imediat lumea mai bună”, aici făcând referire la „Bored Apes”, o serie de NFT-uri, potrivit CNN.

În schimb, Bill Gates a precizat că preferă investițiile clasice, precum activele.

„Sunt obișnuit cu active cum sunt fermele, unde ai o producție, sau o companie care produce ceva”, a mai adăugat el.

Bill Gates și-a exprimat opinia despre criptomonede și în anul 2021, atunci când a precizat că este un lucru ca Elon Musk și TeslaElon Musk și Tesla să investească în bitcoin, însă asta nu înseamnă că și investitorii obișnuiți ar trebui să facă același lucru, deoarece este vorba despre alt capital.

„Cred că au fost atrași în nebunia asta oameni care nu au atât de mulți bani de pierdut. Așa că nu sunt optimist în privința bitcoinului”, a mai declarat Bill Gates.

Bill Gates: „În următorii 20 de ani este posibil să avem o nouă pandemie”

Omul de afaceri susține că omenirea s-ar putea confrunta cu o nouă pandemie, însă în următorii 20 de ani, ca și o consecință a schimbărilor climatice. De asemenea, miliardarul nu s-a arătat deranjat de variola maimuței, deoarece sunt șanse mici ca aceasta să devină mai răspândită.

„Ei bine, (următoarea pandemie – n.r.) ar putea porni de la un virus pe care îl cunoaștem deja. Ar putea fi o variantă de gripă, un alt tip de coronavirus… Asta ne-ar permite măcar să avem niște cunoștințe despre cum să obținem tratamente și vaccinuri foarte rapid. Dar ar putea fi și altceva. Ar putea fi un virus creat de om, de un bioterorist care l-a proiectat și l-a manipulat intenționat. Acesta este un scenariu foarte înfricoșător, deoarece ar putea încerca să-l răspândească în diferite locuri simultan”, a spus el, într-un interviu pentru publicația spaniolă El Diario.

Cu toate acestea, Bill Gates dă șanse de 50% acestui scenariu în următorii 20 de ani.