„Sunt tot ceea ce Donald Trump urăște”, a explicat ea în 2018 într-un videoclip pentru organizația MoveOn, al cărei lider a fost cândva.

Joe Biden apel către SUA. Prșeedintele le cere americanilor să voteze dreptul „fundamental” la avort

Joe Biden intervine în scandalul legat de legea avortului și le transmite americanilor să voteze la legislativele din toamnă în așa fel încât dreptul la avort să fie apărat, în cazul în care Curtea Supremă va pune sub semnul întrebării acest drept.

„Vom avea nevoie de mai mulţi senatori favorabili dreptului la alegere, şi de o majoritate în acest sens în Camera Reprezentanţilor, pentru a adopta o legislaţie care să instituie jurisprudenţa existentă, pe care o voi promulga”, a dat asigurări președintele Biden, catolic practicant dar şi apărător al dreptului la avort.

În ciuda credințelor sale religioase, Biden este un susținător al dreptului femeilor de a alege.

Formațiunea politică a lui Joe Biden are o teamă viscerală în ceea ce privește o nereuşită în alegerile de la jumătatea mandatului. Joe Biden a promis că administraţia sa „va fi pregătită” să dea o replică când va sosi hotărârea Curţii Supreme.

Democraţii dețint puterea în Camera Reprezentanţilor şi Senatul,  însă în  acest ultim for, lucrurile nu stau la fel şi nu le-a dat dreptul până acum să reglementeze la nivel federal asupra dreptului la avort.