Jill Biden, vizită în România. Prima doamnă a Americii se va întâlni cu refugiații ucraineni

Jill Biden, vizită în România. Prima doamnă a Americii se va întâlni cu refugiații ucraineni

Jill Biden a anunțat că va face o vizită în România și Slovacia. Prima doamnă de la Casa Albă va fi prezentă în cele două țări în perioada 5-9 mai. Soția lui Joe Biden va avea întrevederi cu memri ai serviciilor SUA, înalți oficiali de la ambasade și refugiați ucraineni, dar și voluntarii care se ocupă în acțiunile umanitare ce implică războiul.

Prima doamnă a SUA vine în România. Jill Biden, întrevederi cu refugiații ucraineni și înalții oficiali care gestionează criza provocată de război

Oficialii americani au transmis detalii cu privire la șederea primei doamne a SUA în România. Astfel, pe 6 mai, Jill Biden va merge la baza de la Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membrii serviciului militar din Statele Unite, urmând ca seara să și-o petreacă în Capitală.

În prima zi din weekend, aceasta va avea întrevederi cu membrii Executivului condus de Ciucă, angajații ambasadei SUA, angajații implicați în acțiuni de ajutor umanitar, dar și cadrele didactice care îi ajută pe copiii ucraineni refugiați să se integreze într-un mediu școlar stabil și sigur.

După aceea, Jill Biden va pleca în capitala slovacă, unde va avea întâlniri cu membrii ambasadei SUA. Duminică, aceasta va merge în Kosice și Vysne Nemecke, pentru a se întâlni cu refugiații, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar și cu slovacii care sprijină familiile care au căutat refugiu în timpul acestei crize.

Acțiunea primei doamne SUA este cea mai nouă în ceea ce privește suportul din partea liderilor importanți SUA pentru Ucraina și statele care au decis să o ajute.

De altfel, la finalul săptămânii trecure, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, s-a întâlnit duminică cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski în timpul unei vizite neanunțate la Kiev. Pe de altă parte, secretarul general ONU spune că instituția pe care o conduc a eușat în misiunea sa de a face tot ce îi stă în putință pentru a preveni și pentru a opri războiul din Ucraina. Antonia Guterres a adăugat că acest lucru stârnește dezamăgire și furie.

Dați-mi voie să fiu foarte clar. Consiliul de Securitate nu a reușit să facă tot ce i-a stat în putință pentru a preveni și pentru a opri acest război. Acest lucru stârnște o mare dezamăgire, frustrare și furie”, a spus secretarul general al ONU, Antonio Guterres, într-o conferință de presă comună cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Citește și:
Etichete: