Profeția lui Elon Musk despre Al Treilea Război Mondial: ce legătură are cu Twitter

Profeția lui Elon Musk despre Al Treilea Război Mondial: ce legătură are cu Twitter

Într-o știre care pare mai ciudată decât ficțiunea: un mesaj text posibil în afara contextului, trimis de SpaceX și CEO-ul Tesla Elon Musk, în care miliardarul susține că își reconsidera înțelegerea de a cumpăra Twitter din cauza posibilității celui „De-al Treilea Război Mondial”.

După cum relatează Wall Street Journal, Musk a făcut comentariul unuia dintre creditorii săi Morgan Stanley la începutul lunii mai – la doar două săptămâni după ce a acceptat să cumpere Twitter pentru 44 de miliarde de dolari.

Ce a zis Elon Musk despre Al Treilea Război Mondial

La sfârșitul argumentelor orale din procesul Twitter pentru încălcarea contractului împotriva CEO-ului Tesla și SpaceX, avocații de ambele părți au dezvăluit dovezi zguduitoare, inclusiv că Musk a fost în contact cu un denunțător de rang înalt. Și, pe de altă parte, că era îngrijorat de izbucnirea unui război global.

„Să încetinim doar câteva zile. Discursul lui Putin de mâine este cu adevărat important”, i-a scris CEO-ul SpaceX și Tesla lui Michael Grimes, șeful departamentului bancar de investiții în tehnologie globală al lui Morgan Stanley, după comentariile citite cu voce tare de avocatul Twitter Bill Savitt.

„Nu va avea sens să cumpărăm Twitter dacă ne îndreptăm spre al Treilea Război Mondial”.

După cum notează Insider, avocatul lui Musk, Alex Spiro, a susținut că textul a fost scos din context și a spus că schimbul complet dintre clientul său și executivul Morgan Stanley va fi depus pe dosarul instanței săptămâna viitoare. Spiro a numit în mod special interpretarea textului lui Musk de către avocatul de pe Twitter „prostii totale”.

Raportul Insider descrie, de asemenea, un “du-te – vino” între apărarea lui Musk și avocații Twitter, cu partea Twitter argumentând că CEO-ul Tesla a vrut să se retragă din acord doar din motive financiare personale. Avocații lui Musk au susținut, la rândul lor, că clientul lor s-a răzgândit cu privire la înțelegere după ce a vorbit cu fostul șef al securității Twitter, Peiter „Mudge” Zatko, care a susținut că există probleme substanțiale de confidențialitate la compania de social media și că Musk a fost indus în eroare de ea.

Dacă afirmațiile lui Zatko pot fi folosite în contraprocesul lui Musk, sunt acum în mâinile unui judecător.