Elon Musk scoate asul din mânecă, în lupta lui cu Twitter: cum speră să câștige procesul șeful Tesla

Elon Musk scoate asul din mânecă, în lupta lui cu Twitter: cum speră să câștige procesul șeful Tesla

Elon Musk a depus o notificare actualizată pentru a anula achiziția Twitter, care are o valoare de 44 de miliarde de dolari, citându-l pe informatorul Peiter Zatko, fostul șef de securitate al Twitter.

Într-un dosar din cadrul Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA, Musk a susținut că Twitter „nu și-a respectat obligațiile contractuale” din cauza „deficiențelor extreme, flagrante” pretinse de Zatko.

Musk și-a depus oferta inițială de a rezilia acordul de achiziție pe 12 iulie din cauza „reprezentărilor false și înșelătoare” făcute de Twitter, susținând că a subestimat „dramatic” fenomenul ce implică spam-ul și conturile false.

Mai apoi, Twitter l-a dat în judecată pe Elon Musk pentru a-l obliga să-și onoreze acordul, spunând că „aparent, el crede că este liber să se răzgândească, să distrugă compania, să-i perturbe operațiunile, să distrugă valoarea acțiunilor”. La rândul lui, șeful Tesla a depus o contra-acțiune, mai târziu în aceeași lună.

Pe ce se bazează Elon Musk

În paralel, avocații lui Musk au spus că Zatko a dezvăluit „baze suplimentare și distincte pentru a rezilia acordul de fuziune” și că Twitter a fost în „neconformitate semnificativă” cu obligațiile sale FTC. Mai exact, ei au punctat că Twitter este „vulnerabil la întreruperile sistemice care rezultă din defecțiunile centrelor de date sau din cauza unor pioni rău intenționați”.

Recent, Musk l-a citat pe Zatko, solicitând materiale legate de modul în care s-a încheiat mandatul său la Twitter și ce acțiuni, dacă există, deține în companie. De asemenea, a cerut documente care ar putea indica orice activitate ilegală a Twitter.

Twitter și CEO-ul Parago Agrawal au contestat afirmațiile lui Zatko, prezentate într-o plângere împotriva companiei.

Procesul dintre Elon Musk și Twitter urmează să fie judecat în octombrie. În plus, liderii comisiilor din Senatul și Congresul SUA au anunțat că investighează afirmațiile lui Zatko, spunând că „sunt de natură îngrijorătoare” cu privire la securitatea companiei.