Postări pe Instagram de milioane de dolari: cât te ”taxează” Ronaldo, Messi, Kardashian, Jenner, Beyonce sau Ariana Grande

Postări pe Instagram de milioane de dolari: cât te ”taxează” Ronaldo, Messi, Kardashian, Jenner, Beyonce sau Ariana Grande

Instagram este raiul pe pământ pentru influenceri. Aceștia câștigă sume fabuloase pentru o singură postare sponsorizată, chiar dacă utilizatorii obișnuiți, de multe ori, nici nu-și dau seama că văd o reclamă.

Câteva milioane de dolari pentru o singură postare pe Instagram primesc cele mai populare vedete de pe rețeaua de socializare deținută de Mark Zuckerberg. La începutul pandemiei, au existat speculații conform cărora interesul pentru influenceri ar putea scădea. În timp ce oamenii au stat în casă mai mult, 2020 și 2021 au marcat de fapt creșteri fabuloase ale tarifelor practicate de vedete precum Beyonce, Ronaldo, Messi sau The Rock.

Ce înseamnă să fii influencer pe Instagram, precum Cristiano Ronaldo

La momentul de față, Cristiano Ronaldo are peste 400 de milioane de urmăritori pe Instagram, dar influența sa nu se rezumă doar la ce face pe internet, ci și în lumea reală. Anul trecut, la începutul unei conferințe de presă dinaintea unui meci, a mutat două sticle de Coca Cola de pe masă pentru că nu a vrut să fie în același cadru cu ele. În același timp, a încurajat oamenii să bea apă. Gestul a dus la eliminarea a patru miliarde de dolari din valoarea de piață a gigantului sucurilor acidulate. Un lucru este însă sigur, dacă vrei să promovezi ceva pe pagina de Instagram a fotbalistului, te costă 2,4 milioane de dolari pentru o singură postare.

Efortul statistic din spatele analizei de mai jos a fost făcut de Hopper HQ, o platformă de marketing specializată în rețele de socializare. Citat de Statista, studiul atrage atenția asupra multor valori fabuloase cu care te taxează vedetele din online, dacă vrei să apelezi la influența lor. Kylie Jenner câștigă până la 1,84 milioane de dolari per postare, în timp ce Lionel Messi este pe poziția a treia în clasament cu 1,78 milioane de dolari. Urmează Selena Gomez cu 1,74 milioane de dolari, Dwayne ”The Rock” Johnson, Kim Kardashian, Ariana Grande, Beyonce, Khloe Kardashian și Kendall Jenner, ultima din top 10 fiind nevoită să se mulțumească cu ”doar” 1,29 milioane de dolari.

Instagram top influencer