Polestar vrea să lupte cu Porsche: SUV-ul care va concura cu Cayenne, aproape de lansare

Polestar vrea să lupte cu Porsche: SUV-ul care va concura cu Cayenne, aproape de lansare

Marca a prezentat SUV-ul drept un rival electric al lui Porsche Cayenne și va dezvălui modelul în octombrie, când se vor deschide și comenzile.

Polestar va stabili un preț pentru viitorul său SUV complet electric Polestar 3 între 75.000 de euro și 110.000 de euro, a declarat CEO-ul Thomas Ingenlath pentru Automotive News Europe.

Filiala Volvo Cars EV a prezentat SUV-ul drept un rival electric al lui Porsche Cayenne și va dezvălui modelul în octombrie, când se vor deschide și comenzile. Producătorul auto nu a anunțat datele de livrare.

Polestar 3 va atinge punctul ideal în ceea ce privește nevoile consumatorilor, a declarat Ingenlath.

„Este un SUV, pe care toată lumea îl iubește, dar este și foarte aerodinamic și foarte antrenant de condus”, a spus el. „Nu este o mașină pentru a conduce la grădiniță”.

Polestar 3 va fi produs alături de noul SUV emblematic al Volvo la noua fabrică din SUA a producătorului suedez de automobile, lângă Charleston, Carolina de Sud.

Ambele vor fi construite pe aceeași platformă SPA2 (Scalable Product Architecture) exclusiv electrică, care este și ea nouă.

Viitorul electric

Polestar 3 este un element cheie al obiectivului Polestar pentru 2023 de a vinde 124.000 de mașini la nivel global. Polestar a crescut vânzările sedanului său Polestar 2 cu 125 la sută, până la 21.200 în prima jumătate a anului, aproape egalând volumul pe întregul an față de anul trecut.

Compania a declarat că se așteaptă să vândă 24.000 de unități ale lui Polestar 3 în întreaga lume anul viitor, crescând la 67.000 în 2024 și la 77.000 în 2025.

Noua platformă SPA2 exclusiv electrică permite motoare duble și dimensiunea bateriei pentru a oferi o autonomie estimată de 600 km, pe baza standardelor de testare WLTP.

Platforma va oferi, de asemenea, o capacitate de conducere autonomă, fără mâini, atunci când reglementările permit activarea acestor funcții.

Ingenlath a spus că firma va trebui să strângă mai mulți bani pentru a ajunge în 2025, în ciuda listării sale pe NASDAQ la sfârșitul lunii iunie. Compania are rezerve de numerar pentru a-și dezvolta noile modele, a spus Ingenlath.

Pe lângă Polestar 3, noile modele sunt Polestar 4, care va fi un rival al Porsche Macan și urmează să fie lansat în 2023, și Polestar 5 sedan, care este programat să fie lansat în 2024.