Polestar vrea să lupte cu Porsche, Tesla și Audi: când va fi lansat Polestar 5

Polestar vrea să lupte cu Porsche, Tesla și Audi: când va fi lansat Polestar 5

Polestar 5, un GT electric cu patru uși, care va rivaliza cu Porsche Taycan, va fi prezentat la Festivalul de viteză din Goodwood din 2022.

Polestar 5 – de fapt versiunea de producție a Polestar Precept Concept – urmează să fie pusă în vânzare în 2024. Între timp, va trebui să ne descurcăm cu acest prototip timpuriu, purtând ceea ce arată ca un model pregătit pentru producție. Botul de lopată și farurile subțiri sunt toate prezente și corecte, în orice caz.

„Goodwood este locul nostru preferat pentru a ne arăta mașinile într-un mediu entuziast”, comentează CEO-ul Polestar, Thomas Ingenlath. „Anul acesta, suntem încântați să prezentăm Polestar 5 care urcă dealul! Echipa noastră de cercetare și dezvoltare din Marea Britanie face o treabă uimitoare în dezvoltarea mașinii și suntem mândri că putem evidenția munca lor grea în această etapă incipientă.”

Modelul 5 va fi parcat în padocul „First Glance”, care prezintă modelele și tehnologiile și designurile viitoare ale mașinilor, dar nu va fi doar o expoziție statică, ci 5 va face câteva curse pe faimosul circuit a lui Goodwood pe parcursul sfârșitului de săptămână.

5, când va fi lansat, va fi rivalul lui Polestar pentru Tesla Model S, Porsche Taycan și Audi e-Tron GT – deși pare că va fi mai degrabă mai încăpător și mai practic decât Audi sau Porsche. Nu te aștepta la o autonomie masivă – Polestar a spus că vrea să-și „dimensioneze corect” pachetele de baterii pentru un impact minim asupra mediului, așa că cel 5 va avea probabil o autonomie cu o singură încărcare de aproximativ 500 de km.

Un model de lux

Este de la sine înțeles, deși mai degrabă decât opulența totală, constructorul s-a concentrat pe o temă apropiată mai mult de șofer, cu o combinație în două tonuri de piele și Dinamica, un material asemănător cu pielea de căprioară, similar cu Alcantara, care este folosit pe volanul încălzit, schimbătorul de viteze, banchete și spătarele acestora.

Modelul de material de pe scaune este canelat cu emblema „S” brodată pe tetiere, deși aripile Bentley sunt o alternativă fără costuri. Instrumentele, spune Bentley, sunt inspirate de cronometrele din sporturile cu motor, cu o grafică similară cu Continental GT Speed.

Tot la Goodwood va fi și versiunea BST 270 a limuzinei Polestar 2. Este un model în ediție limitată  și primește o actualizare față de modelul existent, inclusiv amortizoare de suspensie Ohlins reglabile în două direcții, un suport pentru caroserie pentru a întări structura și o actualizare software pentru a face grupul motopropulsor mai receptiv și mai sportiv.

Ah, și mai este problema unui plus de 67 CP de la sistemul electric cu tracțiune integrală, oferindu-i un total de 469 CP.

Citește și: