Polestar pregătește primul SUV: când va fi lansat Polestar 3

Polestar pregătește primul SUV: când va fi lansat Polestar 3

Producătorul suedez se așteaptă să vândă anul viitor 24.000 de unități ale vehiculului electric de dimensiuni medii.

Producătorul suedez de automobile Polestar își va prezenta SUV-ul emblematic în octombrie, extinzând gama mărcii la un trio de modele.

Afiliatul Volvo Car va începe livrările Polestar 3, un crossover de dimensiunea Porsche Cayenne, în Europa și SUA la începutul anului viitor.

Polestar se așteaptă să vândă 24.000 de unități ale lui Polestar 3 anul viitor, crescând acest număr la 67.000 în 2024 și 77.000 în 2025, potrivit cifrelor companiei. Se estimează că Polestar 2 va rămâne cel mai vândut la nivel mondial al mărcii în acea perioadă. Gama mărcii include, de asemenea, hibridul plug-in de performanță Polestar 1 de volum redus.

Înainte de lansare, Polestar a lansat un nou film și prima imagine a crossover-ului de dimensiuni medii.

Spre deosebire de actualul sedan Polestar 2, inspirat de Volvo, Polestar 3 prezintă noi elemente de design care includ o siluetă înclinată și un stil pentru faruri și lumini din spate care sunt distincte de alte modele Polestar.

„Scopul gamei Polestar este să fie mai sportiv și să se concentreze mai mult asupra șoferului. Chiar dacă este un SUV precum Polestar 3, va avea o siluetă elegantă, ceea ce înseamnă că se va pune mai puțin accent pe spațiul de marfă și mai mult pe propulsie. Va avea, de asemenea, un design mai îndrăzneț”, a declarat CEO-ul Polestar, Thomas Ingenlath, pentru Automotive News Europe.

Mașină ruptă din viitor

Polestar intenționează să echipeze noul model cu hardware și tehnologie care să permită conducerea autonomă pe autostradă până la jumătatea deceniului, inclusiv senzori Lidar de la Luminar Technologies și componente electronice pentru computer de la Nvidia.

Senzorii sunt ambalați în așa-numita Smart Zone, un panou transparent pe grila frontală a lui Polestar 3.

Polestar 3 este construit pe o nouă platformă complet electrică, SPA2, dezvoltată de Volvo pentru vehiculele sale de ultimă generație, proiectată cu motoare duble și o autonomie estimată de 600 km, pe baza standardelor europene WLTP.

Odată ce tehnologia respectivă este aprobată, noua platformă va oferi, de asemenea, o capacitate de conducere autonomă fără ochi, fără mâini.

Polestar 3 este cheia pentru ambițiile tinerei mărci de a-și crește vânzările globale de zece ori până la aproximativ 290.000 de unități până în 2025. Polestar intenționează să lanseze o mașină nouă în fiecare an în următorii trei ani, începând cu Polestar 3, și urmărește să-și sporească prezența la cel puțin 30 de piețe globale până la sfârșitul anului 2023.

„Acesta este o piatră de hotar majoră pentru compania noastră, una care ne stimulează traiectoria de creștere și ne duce în următoarea noastră fază”, a spus Ingenlath.

Polestar nu a dezvăluit prețul pentru Polestar 3.

Polestar 3 va fi construit la fabrica Volvo din SUA din apropiere de Charleston, Carolina de Sud, și la o fabrică din Chengdu, China.

Citește și: