Perspective sumbre! Războiul din Ucraina ar putea dura între 5 și 10 ani. Declarațiile făcute de un general rus

Perspective sumbre! Războiul din Ucraina ar putea dura între 5 și 10 ani. Declarațiile făcute de un general rus

Apar declarații îngrijorătoare din partea Rusiei. General-colonelul Vladimir Șamanov, poreclit „măcelarul Ceceniei”, dar și alți reprezentanți spun că războiul din Ucraina ar putea dura între cinci și zece ani.

Anunțul înfiorător făcut de autoritățile ruse. Ce se întâmplă cu războiul din Ucraina

Oficialul rus a transmis presei că în Ucraina s-au păstrat multe universități militare înființate în perioada sovietică, câte una pentru aproape fiecare regiune, lucru care a permis țării să păstreze o „bază pentru renașterea armatei”.

„Prin urmare, cei care se așteptau ca noi să fim întâmpinați cu flori [în Ucraina] s-au înșelat, aceasta este una dintre principalele greșeli pe care le-am simțit foarte intens în primele cinci zile [ale invaziei]. Astăzi am depășit deja această fază, dar mai sunt multe de făcut. Ceea ce așteaptă Ucraina după operațiunea specială este acum greu de prevăzut”, susține el.

Acesta spune că „demilitarizarea” țării vecine în paralel cu „denazificarea” ei ar putea dura de la 5 până la 10 ani.

Citește și: Volodimir Zelenski, mesaj ironic la adresa tentativelor rușilor de a îl asasina. Ce plan are Ucraina, dacă se va întâmpla

De altfel, Șamanov,  a participat și la invadarea Georgiei în 2008, fiind comandantul trupelor din Abhazia. Șamanov a fost premiat pentru acțiunile sale cu funcția de comandant al Forțelor Aeropurtate ale Rusiei, el comandând ramura de elită a forțelor armate ruse până în 2016, când s-a retras din serviciul activ. Atunci acesta a fost numit deputat al Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului de la Moscova, pe listele partidului Rusia Unită al președintelui Vladimir Putin.

Luna trecută, oficialul rus a declarat la un post de televiziune, că în loc de negocieri cu Ucraina, Rusia să îi elimine pe președintele Volodimir Zelenski și pe membrii cabinetului său printr-o lovitură aeriană.

Citește și: Kremlinul anunță că diplomatul rus care a criticat războiul din Ucraina „nu mai este cu noi”. Declarația șocantă a lui Peskov

Citește și: