Kremlinul anunță că diplomatul rus care a criticat războiul din Ucraina „nu mai este cu noi”. Declarația șocantă a lui Peskov

Kremlinul anunță că diplomatul rus care a criticat războiul din Ucraina „nu mai este cu noi”. Declarația șocantă a lui Peskov

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a venit cu o declarație controversată. Dmitri Peskov a anunțat că reprezentantul diplomat al Moscovei care și-a dat demisia din ministerul de Externe și care a venit cu acuzații grave despre războiul din Ucriana, ”nu mai este cu noi”.

Anunț controversat la Kremlin. Ce s-a întâmplat cu oficialul care a criticat acțiunea rușilor în Ucraina

După informația rostogolită în spațiul public, una dintre agențiile de presă ale Rusiei, a spus că diplomatul Boris Bondarev a fost de fapt „demis” din cauza comentariilor sale privind „operațiunea militară specială”.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin a afirmat că acesta „nu mai este cu noi, este împotriva noastră”, după ce a fost întrebat de jurnașiști despre acuzațiile dure făcute de Bondarev.

„El are o poziție din care condamnă acțiunile conducerii ruse iar acestea sunt susținute de aproape întreaga populație din Rusia”, a spus acesta.

Peskov nu a dorit să facă mai multe declarații cu privire la acest subiect, solicitându-le jurnaliștilor să le transmită ministerului de Externe.

Deși avea o experiență de peste două decenii, diplomatul rus și-a luat inima în dinți și a semnat luni demisia din Misiunea permanentă a Rusiei de la ONU și din alte organizații internaționale de la Geneva, criticând în termeni duri războiul din Ucraina.

„În cei peste douăzeci de ani din cariera mea diplomatică am văzut diferite întorsături în politica noastră externă, dar niciodată nu mi-a fost atât de rușine de țara mea ca în data de 24 februarie a acestui an. Cei care au conceput acest război vor doar un lucru – să rămână la putere, să trăiască în palate pompoase fără gust, să navigheze pe iahturi comparabile în tonaj și costuri cu întreaga Flotă Rusă.

Ministerul Relațiilor Externe nu este implicat astăzi în diplomație. El răspândește minciuni, incită la ură și război. Diplomații servesc interesele private ale unui cerc restrâns de persoane care n-au nimic de-a face cu nevoile reale ale societății ruse”, a scris acesta într-o postare făcută pe LinkedIn, platformă interzisă în Rusia încă din 2016.

Citește și: Oficial de la Moscova propune denumiri ruseşti pentru insulele Kurile, disputate cu Japonia. Cum ar urma să fie numite

 

Citește și:
Etichete: