Percheziții în București, după ce un seif cu 300.000 de euro a fost furat dintr-o casă din Sectorul 1

Percheziții în București, după ce un seif cu 300.000 de euro a fost furat dintr-o casă din Sectorul 1

Au avut loc percheziții în București și Ilfov, după ce o bandă de hoți ar fi furat un seif cu 300.000 de euro dintr-o locuință aflată în Sectorul 1 al Capitalei. Polițiștii au ridicat în urma verificărilor două mașini și sume de bani pentru care proprietarii nu aveau justificare.

Un seif cu 300.000 de euro a fost furat

„Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Serviciul Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare zece mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ialomiţa, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat”, informează un comunicat al DGPMB.

În data de 18 iunie, polițiștii de la Secția 4 au răspuns unui apel prin 112 cu privire la faptul că dintr-o locuință din Sectorul 1 a fost furat un seif cu aproximativ 300.000 de euro. 

Serviciul Investigații Criminale a preluat cazul

Cazul a fost preluat de Serviciul Investigații Criminale, care a aflat că fapta a fost comisă de trei bărbați. 

În urma efectuării percheziţiilor domiciliare, persoanele bănuite au fost depistate şi conduse la sediul Poliţiei Capitalei pentru audieri. De asemenea, au fost identificate şi ridicate mai multe probe şi mijloace de probă, printre care sume de bani, a căror provenienţă nu a putut fi justificată, precum şi două autoturisme”, arată sursa citată.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În speță a intervenit și Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, Serviciul Acţiuni Speciale şi Serviciul Criminalistic din cadrul Poliţiei Capitalei şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.