Percheziții de amploare, în Capitală și alte două județe. Procurorii DIICOT intervin într-un dosar de șantaj și proxenetism

Percheziții de amploare, în Capitală și alte două județe. Procurorii DIICOT intervin într-un dosar de șantaj și proxenetism

Au fost percheziții de amploare în București, Ialomița și Călărași. Procurorii DIICOT au descins la mai multe adrese, printre care și cea a cunoscutului interlop Bebino, într-un dosar penal de șantaj, proxenetism și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Procurorii DIICOT au descins în Capitală și alte două județe. Mai multe persoane au fost săltate de autorități

În urma operațiunilor de amploare, trei bărbaţi cu vârste de 27, 29 şi 34 de ani şi o femeie în vârstă de 23 de ani au fost reţinuţi. Pe de altă parte, tot în acest dosar au fost audiate opt persoane.

”Au pus în aplicare 8 mandate de aducere, în Bucuresti şi judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, într-un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, anunţă Poliţia Capitalei.

Pe 5 mai angajații Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au decis să ridice prin mandat opt persoane din București, Ialomița și Călărași. Aceștia sunt bănuiți de proxenetism şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Procurorii spun că gruparea interlopă obliga femeile să se prostitueze pe bani, în Capitală dar și în Sibiu, Hunedoara și Bihor.

În această cauză au fost aduși la audieri mai mulți clienți care au declarat că pentru serviciile oferite de persoanele în cauză au plătit sume cuprinse între 150 de lei și 400 de lei.

Tot în acest dosar sunt acuzații cu privire la intimidarea şi provocarea unor agresiuni, dar și îndepărtarea unor persoane din cartier, care au fost postate pe rețelele de socializare din cauza unor conflicte mai vechi. Bărbatul de 29 acuzat ar fi comis infracțiunea de șantaj.

În urmă cu patrul luni, în judeţul Ialomiţa, în urma unei anchete, într-o mașină a fost descoperită, ridicată şi ulterior expertizată, o armă de foc, letală, dar şi muniţie, care ar fi aparținut bărbatului de 29 de ani.

Ancheta e în desfășurare și se vor ocupa de acest caz angajații de la Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj, proxenetism şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Citește și:
Etichete: