29 apr. 2022 | 09:27

Zeci de percheziții în Constanța, la traficanții de droguri. Mai multe persoane au fost reținute

ULTIMA ORĂ
Zeci de percheziții în Constanța, la traficanții de droguri. Mai multe persoane au fost reținute

Zeci de percheziții au fost făcute de oamenii legii în Constanța, la traficanții de droguri, mai multe persoane fiind reținute și duse la audieri. Anchetatorii au prins 14 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 45 de ani. Potrivit IPJ Constanța, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT Constanţa, au descins la infractorii suspectați că fac trafic de droguri.

Zeci de percheziții ale DIICOT la traficanții de droguri din Constanța

Serviciul Teritorial Constanţa al DIICOT a reţinut 14 persoane, într-un dosar ce vizează săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni ilicite cu substanţe psihoactive. Oamenii legii au descoperit că inculpaţii au vândut ecstasy și canabis mai multor consumatori din judeţul Constanţa, în comunităţile în care locuiesc.

Măsura a fost dispusă după ce, la data de 27.04.2022, au fost efectuate un număr de 42 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Constanţa, în urma cărora au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, cantităţile de 573 de comprimate de ecstasy, aproximativ 95 de grame de canabis, 60 de grame de rezină de canabis şi 35 de grame de 3-CMC, mai multe instrumente folosite pentru cântărirea, porţionarea şi ambalarea drogurilor, 32 telefoane mobile, sumele de 20.350 de lei, 2.400 de euro şi 2.000 de lire sterline, precum şi bunuri cu valoare probatorie, a transmis DIICOT.

14 inculpați au fost reținuți

Cei 14 bărbați reţinuți vor fi prezentați, în cursul zilei de vineri, la Tribunalul Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. De asemenea, pentru o altă persoană, ofițerii vor propune arestarea preventivă în lipsă. Traficanții de droguri au fost duși în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Citește și Percheziții DNA în București și Giurgiu. Mai multe instituții publice sunt acuzate de corupție

Acţiunea DIICOT a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţa, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea şi al Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis. Iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Propunere de arestare preventivă

În urma zecilor de percheziţii domiciliare, anchetatorii constănțeni au reţinut 14 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 ani şi 45 de ani, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi mare risc și efectuarea de operaţiuni ilicite cu substanţe psihoactive. Inculpații urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Pentru un alt bărbat, polițiștii vor propune arestarea preventivă în lipsă. Persoanele au fost duse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.