Patronii din HoReCa, ajunși la capătul răbdării: și cu localurile închise și amendați la sânge

Patronii din HoReCa, ajunși la capătul răbdării: și cu localurile închise și amendați la sânge

Criza sanitară continuă, la fel ca problemele pentru patronii din industria ospitalității. Weekend-ul care tocmai a trecut a reprezentat o grea piatră de încercare pentru mulți dintre ei.

La finele săptămânii trecute, autoritățile au demarat o serie de controale printre restaurantele și sălile de jocuri din municipiul Constanţa, Din nefericire pentru managerii acestor localuri, controalele au avut urmări dintre cele mai grave, soldându-se cu amenzi consistente.

Ce nereguli au descoperit autoritățile

Zeci de polițiști și jandarmi au luat parte la această acțiune, verificând operatorii din aceste domenii de activitate. În urma controalelor desfășurate de oamenii legii, patronii s-au ales cu amenzi zdravene.

Cel mai adesea, oamenii legii au descoperit că localurile aflate în funcțiune nu respectă programul de lucru, prevăzut de noile restricții adoptate de autorități, cu scopul de a preveni și combate răspândirea noului coronavirus.

„Poliţişti din cadrul Secţiei 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la un local de pe strada Răscoalei (restaurant), nu se respectă programul de funcţionare prevăzut de Legea 55/2020 şi HG 34/2022. Administratorul societăţii comerciale a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei. (…)

La un local de pe bulevardul Tomis (restaurant), (…) amendă în valoare de 1.000 de lei. (…) La un local de pe bulevardul Tomis (restaurant) nu se respectă programul de funcţionare, (…) amendă în valoare de 5.000 de lei. (…) La un local de pe strada Ecaterina Varga (restaurant), (…) amendă în valoare de 2.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Cuantumul amenzilor nu este deloc de neglijat, mai ales în acest context economic sensibil, în care localurile funcționează după un anumit interval orar și în care este evident că sumele obținute din încasări sunt considerabil mai mici.

De exemplu, în cazul unei săli de jocuri de pe bulevardul Tomis, unde nu se respecta programul de funcţionare, administratorul a fost amendat cu 4.000 de lei. În aceeași ordine de idei, 12 persoane care erau în incinta societăţii şi nu aveau certificat verde au fost sancţionate contravenţional cu 4.750 de lei.