Patriarhul Kiril al Moscovei îi încurajează pe ruși să meargă la război: „Să nu vă fie teamă de moarte”

Patriarhul Kiril al Moscovei îi încurajează pe ruși să meargă la război: „Să nu vă fie teamă de moarte”

Patriarhul Kiril al Moscovei le-a cerut rușilor să meargă la război, după mobilizarea militară parțială anunțată de Vladimir Putin. Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse i-a încurajat pe bărbații înrolați să nu le fie frică de moarte, deoarece îi așteaptă împărăția lui Dumnezeu. Anterior, șeful BOR i-a îndemnat pe cetățeni să nu-i considere pe ucraineni dușmani.

Patriarhul Kiril al Moscovei face apel la ruși să accepte mobilizarea

La 21 septembrie, Vladimir Putin a semnat un decret privind mobilizarea parțială în Rusia. În discursul său, liderul de la Kremlin a menționat că linia de contact în zona de operațiune militară specială „depășește o mie de kilometri”, forțele aliate confruntându-se „nu doar cu formațiuni neonaziste, ci, de fapt, cu întreaga mașinărie militară a Occidentului colectiv”, care amenință însăși existența țării. În acest sens, Patriarhul Kiril al Moscovei a făcut apel la oameni să accepte înrolarea și să nu se teamă de moarte.

„Mergeți cu curaj să vă îndepliniți datoria militară. Și nu uitați că, dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică”, a transmis liderul spiritual.

Mesajul transmis de șeful BOR

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse i-a îndemnat pe oameni să nu-i considere pe ucraineni dușmani, pe fondul mobilizării parțiale anunțate de președintele Vladimir Putin pentru războiul împotriva Ucrainei. Autoritățile statului agresor continuă să evite să numească invazia pe scară largă a Ucrainei un război real.

Potrivit Patriarhului Kiril al Moscovei, „patria noastră, Rusia, Rusia istorică, trece prin încercări grele. Știm ce se întâmplă în Ucraina. Știm ce pericol planează asupra poporului ucrainean, pe care încearcă să îl reformeze, să facă un stat care este contrar Rusiei, ostil Rusiei. Este foarte important ca în inimile noastre să nu existe sentimentul că există un dușman. Trebuie să ne rugăm astăzi ca Domnul să întărească sentimentele frățești ale popoarelor din Sfânta Rusie, astfel încât unitatea Bisericii noastre să devină și mai puternică (…)”.

300.000 de rezerviști vor fi mobilizați

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că 300.000 de rezerviști vor fi chemați în timpul mobilizării și vor fi supuși unui antrenament înainte de a fi trimiși în zona de război din Ucraina. Studenții și recruții nu vor fi înrolați, ci doar cetățenii care au efectuat serviciul militar și au o specializare profesională militară. Oficialul de la Moscova a subliniat că mobilizarea se face, în primul rând, pentru a controla teritoriile eliberate în timpul „operațiunii speciale”.