Panouri solare pe bloc, din banii primăriei: cum ți le instalezi, cum decontezi fotovoltaicele

Panouri solare pe bloc, din banii primăriei: cum ți le instalezi, cum decontezi fotovoltaicele

Vești bune pentru bucureșteni: mii de apartamente vor beneficia de panouri solare, din banii primăriei. Iată cum le instalezi și cum decontezi fotovoltaicele.

În acest sens, Primăria Sectorului 1 anunță soluții la criza căldurii și apei calde din București prin extinderea Programului pilot “Termoficare de la Soare” în toate cartierele Sectorului 1. Bucureștenii vor beneficia de o modalitate mai eficientă și mai prietenoasă cu mediul de încălzire a imobilului, bazată pe tehnologii de ultimă generație.

Programul va fi extins pentru două mii de apartamente din cinci zone ale Sectorului 1 (câte patru sute de apartamente pentru fiecare zonă). Mai exact, sunt în total 2.400 de apartamente din tot Sectorul 1 care vor fi încălzite cu panouri fotovoltaice și pompe de căldură până la sfârșitul acestui an.

În ceea ce privește criteriile de selecție, în acest program pot fi incluse doar blocurile din Sectorul 1 care sunt reabilitate termic. Așadar, toate asociațiile de proprietari de la blocurile din Sectorul 1 reabilitate termic care doresc să beneficieze de acest sistem ultramodern de încălzire (cu excepția blocurilor din Cartierul Aviației pentru care înscrierile s-au realizat în perioada decembrie 2021-ianuarie 2022) se vor putea înscrie în program începând de pe 6 aprilie 2022.

Cum te poți înscrie în programul cu fotovoltaicele decontate de Primărie

Ca să te înscrii în Programului pilot “Termoficare de la Soare”, poți folosi mai multe modalități: pe adresa de e-mail registratură@primarias1.ro, la sediul Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta nr. 9 sau completând formularul online care este disponibil aici.

Cererile trebuie să conțină datele asociației și adresa, numărul de etaje, numărul de scări și numărul de apartamente, precum și anumite informații care vor constitui criterii de selecție obiective și cuantificabile a blocurilor care vor intra în proiectul pilot: numărul mediu de persoane înregistrate la întreținere, numărul total de copii (până în 14 ani) din imobil, valoarea facturii de încălzire, pentru a calcula costul pe persoană. În plus, un alt criteriu de selectare a blocurilor îl constituie temperatura medie a agentului termic livrat, precum și numărul de apartamente debranșate de la Termoenergetica SA.

Citește și: