”Operațiunea specială” a Rusiei se mută în spațiu: sateliții Starlink ai lui Elon Musk, primii vizați

”Operațiunea specială” a Rusiei se mută în spațiu: sateliții Starlink ai lui Elon Musk, primii vizați

Rețeaua de sateliți Starlink a funcționat ca o mană cerească pentru Ucraina, care a rămas fără internet în urma invaziei de către Rusia. Din păcate, autoritățile ruse au venit cu o amenințarea cât se poate de clară la adresa sateliților lui Elon Musk, după scufundarea crucișătorului Moskva.

Deși este un plan destul de dificil de materializat, războiul din Ucraina s-ar putea muta în spațiu, dacă amenințările lui Dimitri Medvedev vor deveni realitate. Nu de alta, dar acesta a anunțat pe parcursul weekendului că o operațiune specială în spațiu este cât se poate de probabilă, pentru desființa sateliții lui Elon Musk.

Sateliții Starlink, în pericol de a fi atacați: explicația Rusiei

”Rusia începe un război în spațiu! Medvedev a anunțat o sarcină referitoare la distrugerea sateliților Starlink ai lui Elon Musk printr-un document intitulat ”Rusia Unită”. El afirmă că atacul asupra Moskva a fost făcut cu ajutorul Starlink.”, a explicat Anton Gerashchenko într-o postarea pe Twitter. Ca referință, Gerashchenko este consilier al ministrului Afacerilor Interne din Ucraina.

Practic, principalul argument pentru o eventuală distrugere a sateliților Starlink are legătură cu faptul că ghidarea și reglarea rachetei care a distrus crucișătorul Moskva a fost posibilă doar cu ajutorul ghidajului prin satelit, iar Elon Musk este responsabil, în opinia oficialităților de la Kremlin.

Aceasta este prima referință a Rusiei la rețeaua de sateliți Starlink care, la 26 februarie, a devenit activă deasupra Ucrainei, după o solicitare din partea guvernului ucrainean de a înlocui serviciile de internet distruse în urma invaziei care abia începuse, de câteva zile. Până la 22 martie 2022, într-o lună, nu mai puțin de 3500 de sateliți au fost trimiși de Elon Musk pentru a oferi ucrainienilor acces la infrastructura sa online.