04 apr. 2022 | 07:00

Elon Musk are cu ce se lăuda, din nou: cifrele Tesla care îți arată că este peste concurență

ACTUALITATE
Elon Musk are cu ce se lăuda, din nou: cifrele Tesla care îți arată că este peste concurență

Elon Musk continuă să facă legea în domeniul mașinilor electrice cu ale sale autoturisme Tesla. Capacitatea de producție este mai mare ca niciodată, iar efectele crizei de semiconductori nu au afectat ritmul creșterii pe care și l-a propus producătorul.

Ca la fiecare trei luni, Tesla și-a publicat rezultatele financiare pe primul trimestru din 2022, iar cifrele sunt cât se poate de îmbucurătoare pentru principalul constructor de mașini electrice din lume. Elon Musk a profitat de ocazie pentru a posta câteva mesaje pe Twitter prin care oferă detalii suplimentare pe marginea performanței companiei. Victoria este cu atât mai remarcabilă, cu cât uzina Tesla din China a întrerupt producția de mai multe ori din cauza cazurilor de Covid-19 din regiune.

Elon Musk și Tesla, o nouă victorie ce merită celebrată

”Acesta a fost un trimestru excepțional de dificil, din cauza întreruperilor din lanțul de furnizori & politca Chinei de zero cazuri de Covid”, a afirmat Elon Musk pe Twitter, în contextul publicării rezultatelor financiare ale companiei pe care o conduce. ”O treabă grozavă din partea echipei Tesla și a furnizorilor cheie a salvat ziua”, a continuat CEO-ul pe platforma sa favorită de comunicații.

Punctual, conform Reuters, Tesla a livrat nu mai puțin de 310.048 de autovehicule în primul trimestru din 2022, în creștere discretă față de trimestrul anterior, dar cu 68% mai mult decât în aceeași perioadă din 2021. Analiștii de pe Wall Street au estimat livrări de 308.836 de mașini. Cu alte cuvinte, au fost depășit și prognozele experților.

Dacă îți place să vezi jumătatea goală a paharului, merită să reții că a produs 305.407 mașini electrice din ianuarie până la finele lunii martie, în timp ce, în trimestrul încheiat pe 31 decembrie, producția a fost de 305.840, o scădere de 433 de autoturisme.

În teorie, Tesla face o treabă grozavă de a-și extinde capacitatea de producție de la un trimestru la altul, iar creștere pe 2022 va fi alimentată de noua fabrică din Germania. Din păcate, situația pandemiei din China a sabotat un pic planurile companiei, chiar dacă, la final, a ieșit ”pe plus”. Ca un detaliu de fond, Tesla a vândut în primul trimestru din acest an 295.324 Model 3 și Model Y, în timp ce doar 14.724 de clienți au optat pentru Model S și Model X.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele