Occidentul dezvăluie planurile Rusiei: ”Putin vrea conflict de durată, cu un culoar teritorial spre Transnistria”

Occidentul dezvăluie planurile Rusiei: ”Putin vrea conflict de durată, cu un culoar teritorial spre Transnistria”

Șeful Comunităţii agenţiilor de informaţii din Statele Unite a dezvăluit care sunt planurile Rusiei în legătură cu invazia din Ucraina. Avril Hains spune că Vladimir Putin dorește un conflict pe o perioadă îndelungată.

S-a aflat modul în care Kremlinul vrea să trateze războiul din Ucraina. Anunțul făcut de un oficial SUA

„Evaluarea noastră este că preşedintele Putin se pregăteşte pentru un conflict prelungit în Ucraina, în cursul căruia încă intenţionează să atingă obiective dincolo de regiunea Donbas”, a declarat Avril Haines, directorul Comunităţii serviciilor de informaţii din SUA.

Trupule rusești ar putea creea, în umrătoarea perioadă, un culoar teritorial de-a lungul Mării Negre între zona Donbas şi Transnistria, spune oficialul amrican, adăugând fapul că nu crede că Moscova va reuşi să aibă pe o perioadă lungă controlul asupra unui astfel de culoar.

„Cel mai probabil, Vladimir Putin crede că Rusia are o abilitate mai mare şi o voinţă mai puternică să reziste provocărilor decât adversarii. Şi probabil mizează pe faptul că determinarea Statelor Unite şi Uniunii Europene se va reduce, în contextul agravării problemelor alimentare, a inflaţiei şi a preţurilor la energie”, a adăugat Avril Haines.

Tot mai mulți soldați refuză să se supună ordinelor lui Vladimir Putin. Ce spune Occidentul

Pe de altă parte, Statele Unite spun că mai mulți subordonați ai armatei lui Putin refuză să se supună ordinelor și nu doresc să pătrundă în Donbas.

„Militarii fie au refuzat să se supună ordinelor, fie nu se supun acestora cu aceeași măsură de promptitudine cu care te-ai aștepta ca un ofițer să se supună”, spun oficialii.

De altfel se cunoaște faptul că rușii au avut probleme încă de la începutul războiului și mulți dintre militari au sabotat acțiunile sau au fugit de acolo.

„Nu este neobișnuit ca ei să mute un BTG sau două din Donbas înapoi în Rusia pentru regrupare sau reaprovizionare și apoi să le trimită înapoi, este normal”, a spus oficialul. Dar, în general, „au adăugat aproximativ cinci BTG-uri în Ucraina și toate aceste BTG-uri sunt fie în estul, fie în sudul” Ucrainei, a precizat oficialul american.

 

Citește și:
Etichete: