O înregistrare audio dezvăluie cum soldații ruși se plâng de faptul că sunt depășiți numeric și de ordinele de a împușca civili

O înregistrare audio dezvăluie cum soldații ruși se plâng de faptul că sunt depășiți numeric și de ordinele de a împușca civili

O înregistrare audio dezvăluie plângerile trupelor ruse cu privire la faptul că sunt depășite numeric, dar și ordinile unui comandant rus care le cere soldaților săi să tragă și să „elimine“ civili ucraineni în apropierea oraşului Mariupol, transmite Sky News. „Scoate-i pe toţi afară!“, ordonă superiorul. Mai multe detalii, în continuare.

Un comandant rus le cere soldaților să tragă în civilii ucraineni, potrivit unei înregistrări

Un comandant rus le-ar fi ordonat soldaților săi să împuște și să „elimine“ civili ucraineni în apropiere de Mariupol, orașul-port asediat, conform a ceea ce Kievul a spus că a fost o conversație radio interceptată, relatează Sky News și Daily Mail.

Într-o înregistrare publicată de serviciul de securitate ucrainean SBU, preluată de The Times, un soldat rus oarecare spune „Sunt doi oameni care ies din livadă în (haine – n.red.) civile“. De asemenea, acesta mai spune că a fost văzut un vehicul, dar nu este clar dacă este civil sau militar.

După ce ascultă raportul, superiorul ordonă: „Eliminați-i pe toți, la dracu!“, adăugând că nu este important dacă la faţa locului sunt sau nu combatanţi. „Jos cu toți, f…u-i!“, țipă comandantul. „Am înțeles“, spune soldatul.

The Times susţine că, pe baza comentariilor soldaţilor, se crede că incidentul s-ar fi produs într-un sat de lângă Mariupol.

Citește și: Rușii și-au pierdut puterea de luptă, care a scăzut sub 90% față de nivelul de dinaintea invaziei în Ucraina. Cine face declarațiile

„Noi nu avem nici un sprijin, nici aviaţie, nimic“

În înregistrare se poate auzi, de asemenea, cum un soldat rus se plânge că el şi colegii săi sunt depăşiţi numeric şi nu primesc niciun sprijin din partea Moscovei, potrivit surselor citate.

„Grupul lor (ucrainean – n.red.) are 150.000 (de soldaţi – n.red.)!“, spune el. „Şi noi suntem, 3.000, dacă nu cumva… Ei sunt în stânga, în dreapta, ne înconjoară! Sunt atât de mulţi ei şi atât de puţini noi. Nu avem nici un sprijin, nici aviaţie, nimic“, se plânge soldatul.

În ultimele zile, oficialii de securitate ai Ucrainei au avertizat că Rusia pregătește o mare operaţiune sub steag fals la Mariupol, pentru a distrage atenţia de la masacrul de la Bucha.

„Sarcina principală a propagandei ruse de astăzi este de a distrage atenţia audienţei, atât internaţionale, cât şi interne, cât mai mult posibil“, a spus Serviciul de Securitate al Ucrainei într-o postare pe canalul Telegram.

„Conform datelor existente, ocupanții pregătesc o falsificare la scară largă: intenționează să colecteze cadavrele locuitorilor din Mariupol uciși de ruși înșiși și să le prezinte ca victime în masă ale trupelor ucrainene.

Din acest motiv, au apărut teze false precum că ucrainenii folosesc rezidenți pașnici ca scuturi umane“, mai notează sursa citată.

Citește și: