O explozie de meteoriți a speriat locuitorii unui oraș: ce au explicat specialiștii

O explozie de meteoriți a speriat locuitorii unui oraș: ce au explicat specialiștii

O explozie de meteoriți care a avut loc de Anul Nou, în Pittsburgh, a reușit să-i sperie pe locuitorii acestui oraș. Neștiind ce se întâmplă, aceștia au speculat diverse teorii, pe rețele de socializare.

Iar dacă, într-o primă instanță, nu s-a știut care este sursa sunetului puternic, specialiștii de la NASA au oferit, în cele din urmă, un răspuns. În mod evident, este vorba despre o explozie de meteoriți.

Dacă nu ar fi existat nori pe cer, explozia uriașă ar fi fost vizibilă cu ochiul liber

Serviciul Național de Meteorologie din Pittsburgh a răspuns, inițial, sugerând că cea mai probabilă explicație este „explozia de meteoriți”. Între timp, oamenii au apelat la rețelele de socializare, în căutarea răspunsurilor. Meteor Watch, de la NASA, a confirmat mai târziu explozia acestuia într-o postare pe Facebook, spunând că o stație de infrasunete din apropiere a înregistrat valul de explozie provocat de meteorit, în timp ce acesta s-a destrămat. Datele obținute au permis o estimare a energiei eliberate ca fiind echivalentul a 30 de tone (27.200 de kilograme) de TNT (material explozibil).

„Dacă facem o presupunere rezonabilă, cu privire la viteza meteorului (72.400 km/h), putem estima dimensiunea obiectului la aproximativ un metru, în diametru, cu o masă de aproape jumătate de tonă”, a declarat agenția.

Dacă nu ar fi existat nori pe cer, tot acest spectacol ar fi fost vizibil pentru oricine se afla în zonă, explozia având capacitatea de a depăși de 100 de ori luminozitatea Lunii pline.

Meteorologul Shannon Hefferan a declarat, pentru Tribune-Review, că meteoritul s-a manifestat și în regiunea Washington, cu puțin înainte de ora 11:30, sâmbătă.

Hefferan a mai spus, de asemenea, că un eveniment similar a avut loc pe 17 septembrie 2021, în comitatul Hardy, din Virginia de Vest.

Locuitorii din South Hills au raportat, la vremea respectivă, că ar fi auzit un zgomot puternic și ar fi simțit cum li se zguduie casele. Autoritățile din Allegheny au infirmat activitatea seismică, prima ipoteză pe care oamenii au crezut-o ca fiind posibilă.