05 ian. 2022 | 09:30

Cod galben de inundații în România. Alerta hidrologilor în prima săptămână din 2022

Vremea Meteo
Cod galben de inundații în România. Alerta hidrologilor în prima săptămână din 2022
Pentru ce zone a fost emis codul galben de inundații

Vremea este din ce în ce mai capricioasă în sezonul răcoros. Temperaturile îi sperie pe români, mai ales pentru că aceștia au parte atât de zile călduroase, cât și de zile în care trebuie să își schimbe planurile din cauza frigului. Hidrologii au emis un cod galben de inundații în țară.

Cod galben de inundații. Ce zone sunt vizate

Prima lună din an a venit cu anumite probleme din punct de vedere meteo. Câteva zone au fost vizate de către hidrologi pentru inundații, așa că românii au aflat că o să se producă fenomene meteo periculoase. Iarna nu este chiar așa de prietenoasă, chiar dacă și-a arătat latura blândă până acum.

Marți, începând cu ora 13:00 și până la ora 16:00, hidrologii au emis o avertizare de cod galben de inundații pentru râurile din bazinele hidrografice Tisa, sector aval la intrarea din țară, Vișeu, Iza, Lăpuș, din județul Maramureș, Tur, din județul Satu Mare și Someșul Mare, din județul Bistrița Năsăud.

Cu toate acestea, fenomene meteo periculoase se pot produce și astăzi, 5 ianuarie. Hidrologii au explicat că există o probabilitate și o intensitate mai mare în această zi pentru respectivele fenomene extrem de capricioase pe unele râuri din județele Maramureș și Satu Mare.

Ce probleme întâmpină românii în această iarnă

Ierna aceasta a venit cu o vreme destul de blândă, temperaturile termice înregistrate în timpul zilei fiind unele ridicate, asemănătoare cu cele din toamnă. Cu toate acestea, reprezentanții complexului de pârtii din stațiunea Păltiniș, județul Sibiu, nu sunt mulțumiți de aceste condiții.

„Ziua e toamnă, noaptea vine iarna. Cam aşa se schimbă anotimpurile sus la munte în ultimele zile, în cea mai ciudată iarnă din ultimii 10 ani. Deşi condiţiile în timpul zilei nu sunt chiar cele pe care le dorim, seara e altă poveste.

După ora 17,00 temperaturile scad uşor, zăpada se întăreşte, iar schiatul redevine o plăcere. Până în 8 ianuarie, instalaţiile de nocturnă se aprind în fiecare seară.

Instalaţiile sunt deschise până la ora 21,00, iar skipass-urile costă între 90 de lei pentru studenţi/elevi/pensionari şi 100 de lei pentru adulţi.

Iar de săptămâna viitoare, instalaţia de nocturnă va funcţiona în fiecare miercuri şi sâmbătă. Ne vedem şi când se lasă seara!”, au scris cei de la Arena Platoş Păltiniş, pe rețelele sociale.

Mai exact, cei pasionați de sporturile de iarnă nu se pot bucura de cele mai bune condiții în timpul zilei, mai ales pentru că această iarnă este considerată una extrem de bizară. Cu toate acestea, cei care vor să se bucure de puțină adrenalină aleg să meargă pe pârtii seara, când scad temperaturile.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A anunțat că divorțează la două ore după ce soția lui a născut, s-a logodit iar și după câteva zile a apărut cu altă femeie
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Capital.ro
Calendar ortodox pentru mai 2024. Cele mai importante sărbători religioase ale lunii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro