Noua lovitură pentru jocurile de noroc online vine de la Twitch: schimbarea radicală

Noua lovitură pentru jocurile de noroc online vine de la Twitch: schimbarea radicală

Twitch interzice site-urile importante de jocuri de noroc în octombrie. Platforma va interzice site-urile web care prezintă jocuri cu sloturi, ruletă și zaruri fără licență în SUA.

Twitch a anunțat o schimbare semnificativă a politicii sale pe fondul preocupărilor tot mai mari cu privire la prezența fluxurilor de jocuri de noroc pe platformă. Pe Twitter, Twitch a declarat că va interzice transmiterea în flux a site-urilor de jocuri de noroc care prezintă jocuri de sloturi, ruletă și zaruri fără licență în SUA și în alte regiuni. Schimbarea politicii va intra în vigoare pe 18 octombrie, iar Twitch promite să lanseze limbajul complet al politicii și mai multe detalii înainte de această dată.

Decizia Twitch

Până acum, lista site-urilor interzise include unele dintre cele mai cunoscute, inclusiv Stake.com, Rollbit.com, Duelbits.com și Roobet.com. Nu este o surpriză, deoarece poți găsi deja o mulțime de fluxuri pe Twitch cu conținut de jocuri de noroc din acele domenii. Twitch spune că îi „poate identifica pe alții” în viitor, așa că lista site-urilor web interzise va crește probabil. Totuși, site-ul web va continua să permită site-uri web care se concentrează pe anumite tipuri de conținut de jocuri de noroc, inclusiv pariuri sportive, sporturi și poker.

Twitch a emis declarația după ce unii dintre cei mai populari streameri ai platformei, inclusiv Pokimane și DevinNash, au amenințat că o vor boicota în săptămâna de Crăciun, dacă nu interzice jocurile de noroc și sponsorizările. Aceștia s-au unit ca răspuns la recunoașterea unui streamer că a înșelat followerii și colegii streameri cu aproximativ 200.000 de dolari, pentru a-și alimenta dependența de Counter-Strike: Global Offensive. După cum explică Kotaku, CS:GO prezintă skin-uri de arme care au valoare monetară reală, iar site-urile de jocuri de noroc le folosesc ca jetoane de cazinou. Dezvăluirea a redeschis discuția despre fluxurile de jocuri de noroc pe Twitch, oamenii subliniind că acestea ar putea duce la un comportament înșelător din partea streamerilor și ar putea fi dăunătoare pentru tinerii utilizatori ai site-ului.