06 oct. 2021 | 17:25

Twitch, incident major de securitate: codul sursă printre lucrurile publicate de hackeri

ACTUALITATE
Twitch, incident major de securitate: codul sursă printre lucrurile publicate de hackeri

Un hacker anonim susține că a publicat mai multe informații legate de Twitch, inclusiv codul sursă și informațiile de plată ale utilizatorilor.

Utilizatorul a postat un link către un torrent de 125 GB pe 4chan, afirmând că scurgerea a fost menită să „încurajeze mai multe întreruperi și concurență în spațiul de streaming video online”, deoarece „comunitatea lor este o piscină toxică și dezgustătoare”.

O sursă anonimă a companiei a declarat că postarea este legitimă, inclusiv faptul că a fost publicat codul sursă pentru platforma de streaming deținută de Amazon.

Pe plan intern, Twitch este conștientă de încălcare, a spus sursa, și se crede că datele au fost obținute chiar de la începutul săptămânii.

Tot mai multe probleme

Datele scurse includ întregul cod sursă al lui Twitch cu istoricul comentariilor „de la început și până în prezent”, rapoartele de plată emise pentru creatorii de conținut începând cu 2019, date despre clienții Twitch de pe mobil, desktop și consolă, truse de dezvoltare a programelor și informații despre serviciile interne Amazon Web Services utilizate de Twitch și „orice altă proprietate pe care Twitch o deține”, inclusiv IGDB și CurseForge.

Unii utilizatori Twitter au început să analizeze cei 125 GB de informații care au fost scurse, unul susținând că torrentul include și parole criptate și recomandă utilizatorilor să permită autentificarea în doi factori pentru a fi în siguranță.

Dacă ai un cont pe Twitch, este recomandat să activezi și autentificarea în doi pași, asta înseamnă, că dacă parola ta este compromisă, tot este nevoie de telefonul pentru a te putea loga.

Torrentul include, de asemenea, codul Unity pentru un joc numit Vapeworld, care pare a fi un software de chat bazat pe platforma nelansată a celor de la Amazon, Vapor

Între timp, Vapor, numele de cod al unei presupuse alternative la Steam, s-ar afla în dezvoltare și conform informaților apărute recent acesta include multe de funcțiile Twitch într-un magazin online de jocuri.

În cele din urmă, documentele divulgate ar arăta că creatori de conținut precum Shroud, Nickmercs și DrLupo au câștigat milioane din colaborarea cu Twitch.