08 apr. 2022 | 09:55

Pink Floyd s-a întors, după 28 ani, cu o piesă nouă, dedicată Ucrainei: ucraineanul care asigură vocalul piesei „Hey Hey Rise Up” s-a înrolat în armată

ACTUALITATE
Pink Floyd s-a întors, după 28 ani, cu o piesă nouă, dedicată Ucrainei: ucraineanul care asigură vocalul piesei „Hey Hey Rise Up” s-a înrolat în armată

Legenda muzicii rock, trupa Pink Floyd, s-a întors în studio, după 28 de ani de pauză. Motivul este unul cât se poate de nobil și are legătură cu războiul ce se află în plină desfășurare, în acest moment, în Ucraina.

1994 a reprezentat anul în care Pink Floyd a scos, oficial, ultima piesă. 28 de ani mai târziu, trupa s-a reunit pentru a lansa o nouă melodie, dedicată Ucrainei.

Pink Floyd va dona toate încasările către un fond umanitar destinat refugiaților ucraineni

Cu toate că nu este singura trupă rock care a făcut un astfel de demers, s-ar putea ca gestul celor de la Pink Floyd să fie cel mai important, de acest fel, de vreme ce membrii trupei legendă a muzicii internaționale nu au mai performat împreună de ani de zile.

Melodia interpretată de David Gilmour, Nick Mason, Guy Pratt și Nitin Sawhney a acumulat deja mai bine de 130k de vizualizări, cu toate că nu are nici măcar o zi de la lansarea sa pe YouTube.

În plus, toate încasările piesei „Hey Hey Rise Up” vor fi donate într-un fond special destinat refugiaților ucraineni.

Ineditul constă în faptul că vocea este asigurată de Andri Klyvniuk, de la trupa ucraineană Boombox. Pink Floyd a folosit vocea lui Klyvniuk în timp ce acesta cânta în centrul capitalei Ucrainei, un cântec de protest.

De menționat că David Gilmour are legături strânse cu Ucraina, având o noră din această țară.

„A fost un moment puternic care m-a făcut să vreau să-l pun pe muzică”, a spus David Gilmour.

Trupa a mai anunțat că, în acest moment, Andri Klyvniuk se află în spital, după ce s-a alăturat armatei ucrainene pentru a lupta împotriva terorii semănate de Rusia invadatoare. El a fost lovit de schije.

„Noi, ca atât de mulți, am simțit furia și frustrarea din cauza acestui act ticălos de invadare a unei țări democratice independente și pașnice, al cărei popor a fost ucis de una dintre marile puteri ale lumii”, a mai spus David Gimour.

Melodia poate fi ascultată aici:

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele