Nou atac armat în SUA. Un bărbat a omorât două femei în parcarea unei biserici, apoi s-a sinucis

Nou atac armat în SUA. Un bărbat a omorât două femei în parcarea unei biserici, apoi s-a sinucis

Atacurile armate din SUA sunt din ce în ce mai dese. Un bărbat a ucis în decursul zilei de ieri două femei în parcarea unei biserici din Iowa.

Tragedie în Iowa. Două victime, împușcate de un om înarmat

După cumplita tragedie, acesta a îndreptat arma spre el însuşi, a anunţat Poliţia, adăugând încă trei morţi la bilanţul unei serii de împuşcături recente care au zguduit Statele Unite.

Tragedia de la biserica s-a întâmplat la puțină vreme după ce preşedintele Joe Biden a ţinut un discurs despre violenţa armată, în urma împuşcăturilor în masă din Buffalo, New York, Uvalde, Texas, şi Tulsa, Oklahoma, din ultimele săptămâni.

Ultima tragedie s-a petrecut la Cornerstone Church, o biserică creştină fundamentalistă situată la est de oraşul Ames, în timp ce în interior se desfăşura un program bisericesc, a declarat Nicholas Lennie, adjunctul şef al Biroului şerifului din Story County.

Polițiștii le-au găsit pe cele două victime, dar și pe agresor, fără suflare, a declarat Lennie, adăugând că nu a putut oferi identităţi şi nici nu a dezvăluit care ar fi putut fi relaţia dintre ei.

„Se pare că este vorba de un incident izolat, cu un singur foc de armă”, a spus Lennie.

De altfel, Joe Biden a făcut un apel la Congres să interzică armele de asalt, să extindă verificările de cazier şi să implementeze alte măsuri de control al armelor pentru a răspunde la împuşcăturile în masă.

„Ajunge, ajunge!”, a adăugat șeful statului.

SUA au fost zguduite în ultimele săptămâni de împuşcăturile în masă care au fost omorâți zece rezidenţi de culoare în nordul statului New York, 19 copii şi doi profesori în Texas, precum şi doi medici, o recepţioneră şi un pacient în Oklahoma.

În Racine, Wisconsin, joi, s-au auzit mai multe focuri de armă care au fost îndreptate în mulţimea de persoane care asistau la o înmormântare, rănind două persoane, a declarat reporterilor sergentul de poliţie din Racine Kristi Wilcox.

Una dintre victime a fost tratată la un spital local şi a fost externată, iar cealaltă a fost transportată cu avionul la un spital din Milwaukee, suferind, se pare, având răni mai grave, a precizat Wilcox. Niciun suspect nu a fost reţinut.

 

 

Citește și:
Etichete: