Ultima oră! Atac armat cu 5 morți în curtea unui spital din SUA. Tragedia a avut loc la o săptămână după carnagiul din Texas în care au fost uciși 19 copii

Ultima oră! Atac armat cu 5 morți în curtea unui spital din SUA. Tragedia a avut loc la o săptămână după carnagiul din Texas în care au fost uciși 19 copii
Poliția a înconjurat clădirea

Tragediile se țin lanț în SUA, acolo unde atacurile armate au devenit un obicei des practicat, datorită faptului că deținerea unei arme este la îndemâna oricui. Cea mai recentă tragedie din seria atacurilor în masă a avut loc, miercuri, în campusul unui spital din Oklahoma, SUA, acolo unde un bărbat înarmat a ucis patru persoane. La scurt timp, atacatorul a fost și el ucis.

Ce semnificație a avut ziua atacului pentru orașul în care s-a produs tragedia

Un nou episod de violență cu arme de foc a zguduit miercuri Statele Unite ale Americii, după ce un bărbat înarmat cu un pistol și o pușcă a ucis patru persoane în campusul spitalului Sant Francis, din Tulsa, în statul Oklahoma.

Potrivit ultimelor informații, până în acest moment, Poliția nu a reușit să afle identitatea atacatorului și nici motivele pentru care a recurs la un astfel de gest. Cu toate acestea, oamenii legii estimează vârsta bărbatului între 35 și 40 de ani.

Acest nou atac vine la puțin timp după masacrul dintr-o școală din Uvalde, Texas, acolo unde 19 copii și doi profesori au fost împușcate și la 18 zile după ce alte 10 persoane au fost ucise într-un supermarket din Buffalo, statul New York. Tragedia a avut loc pe 1 iunie, la 101 de ani de la masacrul de la Tulsa.

„Sunt patru persoane care au murit, avem atacatorul care a murit și credem că s-a sinucis”, a declarat Eric Dalgleish, șeful adjunct al poliției din Tulsa. De asemenea, Richard Meulenberg, un căpitan de poliție, a anunțat inițial că a avut loc un „atac cumplit” și că poliția verifica incinta pentru a vedea dacă sunt mai multe victime.

Poliția a oprit extinderea masacrului

Potrivit autorităților, tragedia ar fi putut fi și mai mare dacă Poliția nu ar fi intervenit foarte repede după primirea avertismentului care anunța atacul. Astfel, oamenii legii au ajuns în campus între trei și patru minute după ce au primit un apel care anunța scenele drmaatice desfășurate în clădire.

Ghidați de sunetul împușcăturilor, polițiștii au ajuns la etajul doi al clădirii Natalie, a declarat șeful Poliției din Texas. În cinci minute, polițiștii au luat legătura cu victimele și cu suspectul, reușind să oprească masacrul.

Inițial, șeful poliției din Tulsa a postat pe Twitter că poliția are de-a face cu un „trăgător activ”, avertizând populația să stea departe de zona periculoasă, permițând forțelor de ordine să intervină în timp util.

„Poliția din Tulsa a răspuns la un incident cu un împușcător activ lângă 61st [strada] și Yale. Vă rugăm să rămâneți departe de zonă și să cedați accesul tuturor vehiculelor de urgență în timp ce ne ocupăm de capturarea atacatoruluii. Vom actualiza informația pentru mass-media de îndată ce vom aduna detalii”, a transmis acesta