Alertă în Slatina. 20 de elevi au ajuns la spital cu stări de rău. DSP a demarat o anchetă epidemiologică

Alertă în Slatina. 20 de elevi au ajuns la spital cu stări de rău. DSP a demarat o anchetă epidemiologică

Autoritățile din Slatina sunt în alertă. 20 de elevi de la Colegiul „Ion Minulescu”, cel mai mare liceu din Olt, au ajuns la spital cu stări de rău (vomă și diaree). În acest moment, 14 copii sunt internați, dintre care 11 au ajuns la boli infecțioase, iar trei sunt la Secția de Pediatrie. Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică, deoarece încă mai contorizează numărul de școlari, pentru a vedea câți elevi au mai fost afectați între timp.

20 de elevi din Slatina au ajuns la spital

Mai mulți școlari de la Colegiul „Ion Minulescu” din Slatina au acuzat o stare de rău (vomă și diaree), fiind transportați la spitalul din oraș încă din noaptea de marți spre miercuri. Potrivit România TV, 14 copii sunt internați, dintre care 11 au ajuns la boli infecțioase, iar trei se află la Secția de Pediatrie. Este vorba despre copii mici, dar și de elevi de liceu, care au început să se simtă rău și să ajungă la spitalul din Slatina încă de azi-noapte, anunță presa.

Suspiciune de toxiinfecție alimentară

14 elevi de la Colegiul Național „Ion Minulescu” din orașul Slatina s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) cu stări de vomă și diaree. Managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Angela Nicilae, a transmis că 11 copii sunt internați în secția Boli Infecțioase și trei la Pediatrie, existând suspiciunea de toxiinfecție alimentară.

„11 copii sunt internați în secția Boli Infecțioase și trei la Pediatrie. Există suspiciune de toxiinfecție alimentară. Au fost prelevate probe și așteptăm rezultatele”, a declarat managerul spitalului, pentru Olt-Alert.

Medicul liceului susține că la mijloc ar fi un focar de enterocolită: „Sunt și copii care nu au mâncat la școală și sunt bolnavi. Nu trebuie să tragem o concluzie până nu vedem cum vor evolua lucrurile. Nu suntem noi în măsură să ne dăm cu părerea. Se va efectua o anchetă și vom vedea. Copilul meu este unul din cei bolnavi”.

Cu ce s-a confruntat DSP Olt în 2019

În noiembrie 2019, reprezentanții DSP Olt au depistat două focare de varicelă la un liceu și o grădiniță din Slatina. Cele mai multe îmbolnăviri – 21 de cazuri – au fost raportate la Colegiul Național Ion Minulescu, în timp ce al doilea focar de varicelă a fost instituit la grădinița cu Program Normal Spiru Vergulescu din oraș, unde au fost înregistrate cinci cazuri de varicelă. Bolnavii au fost izolați la domiciliu, iar forma bolii a fost una ușoară.

La Colegiul Ion Minulescu au fost raportate focare de varicelă și în prima parte a aceluiași an (63 de cazuri), având în vedere că este una dintre cele mai mari de unități de învățământ din județul Olt, cu clase de liceu, gimnaziu și învățământ primar.

Citește și: