Atac armat la o școală din Texas. 19 elevi și doi adulți au fost uciși de un adolescent

Atac armat la o școală din Texas. 19 elevi și doi adulți au fost uciși de un adolescent

Tragedie în SUA. Un adolescent de 18 ani a ucis cel puțin 19 copii și doi adulți, după ce a intrat, marți, într-o școală din Texas cu arme. Tânărul a comis crimele la școala Robb din orașul Uvalde, Texas. Atacatorul, care se pare că a fost ucis de poliție, și-a împușcat și propria bunica înainte de a fugi de la fața locului, apoi a lansat o furie sângeroasă asupra copiilor. Profesorul ucis a fost numit în mass-media din SUA drept Eva Mireles. Pagina ei de pe site-ul școlii spune că are o fiică la facultate și că îi plăceau drumețiile.

Tragedie la o școală din Texas. Cel puțin 19 elevi au fost uciși

Guvernatorul Greg Abbott a explicat că suspectul Salvador Ramos a fost aparent ucis de polițiști, iar doi ofițeri au fost împușcați în confruntare, deși oficialul a spus că rănile lor nu sunt grave. Autoritățile locale au transmis că tânărul a acționat singur.

La unitatea de învățământ atacată învățau copii de clasele a II-a, a III-a și a IV-a, potrivit lui Pete Arredondo, șeful Departamentului de Poliție Uvalde, care s-a adresat și reporterilor. Elevii din acele clase ar fi avut între 7 și 10 ani. Vărsarea de sânge în Uvalde a început când suspectul și-a împușcat bunica înainte de a merge la școală, a declarat Chris Olivarez, ofițer al Departamentului de Siguranță Publică din Texas.

Mai mulți copii au fost răniți

Spitalul Universitar din San Antonio, aflat la 130 de kilometri vest de Uvalde, a precizat că a primit două paciente, o femeie de 66 de ani și o fată de 10 ani, ambele listate în stare critică. Iar Spitalul Memorial din oraș a dezvăluit că 15 elevi au fost tratați la unitatea de primiri urgențe, doi fiind transferați la San Antonio pentru îngrijiri suplimentare. O victimă în vârstă de 45 de ani, atinsă de un glonț, a fost, de asemenea, internată la spitalul din Uvalde.

Școala atacată a fost izolată de poliție

La câteva ore după atacul armat, poliția a izolat școala cu bandă galbenă. Autospeciale de poliție au fost împrăștiate în jurul clădirii. Personalul în uniformă a fost zărit în grupuri mici, unii în camuflaj, purtând arme semi-automate. Arredondo a anunțat că împușcăturile au avut loc imediat după ora locală 11:30. Acesta a confirmat că suspectul, descris ca acţionând singur, este acum mort. Pe lângă decesele confirmate, mai multe persoane au fost rănite, dar nu a precizat câte.

Măcelul de marți a avut loc la 10 zile după ce 10 persoane au fost ucise în Buffalo, New York, într-un cartier predominant afro-american. Oamenii legii au acuzat un tânăr de 18 ani că a deschis focul cu o pușcă de asalt într-un magazin alimentar. Citește mai multe AICI.

Citește și: