Nicolae Ciucă nu recomandă românilor să părăsească Republica Moldova: „Nu este cazul”

Nicolae Ciucă nu recomandă românilor să părăsească Republica Moldova: „Nu este cazul”

Nicolae Ciucă dă asigurări că situația din Republica Moldova nu este una critică. Premierul le-a spus românilor aflați acolo că nu e imperios necesar să părăsească teritoriul de peste Prut.

Premierul României calmează spiritele românilor de peste Prut

Șeful Executivului a făcut anunțul la confeirnța de presă ținută alături de premierul bulgar. Ciucă a spus că în acest moment nu este o situație care să impună românilor să părăsească Moldova.

„La nivelul Ministerului de Externe şi al Guvernului am efectuat analiza indicatorilor care ar putea să genereze o astfel de decizie. Nu este cazul în acest moment, nu am recomandat şi nu recomandăm cetăţenilor români să părăsească Republica Moldova. (…) Am discutat (cu premierul Bulgariei – n.r.) această problemă şi în bilateral şi aşa cum a rezultat a fost vorba despre o decizie mai mult tehnică şi, desigur, argumentul ar fi cel legat punctual de Transnistria, dar suntem convinşi că, aşa cum a precizat domnul prim-ministru, odată cu reanalizarea indicatorilor care pot să genereze o astfel de decizie, probabil vom avea o comunicare punctuală”, a spus Nicolae Ciucă, în conferinţa de presă comună cu omologul bulgar, Kiril Petkov, şi comisarul european pentru Transport, Adina Vălean, desfăşurată la Palatul Victoria.

Citește și: