NFT-urile vin pe Instagram: când le vei putea folosi

NFT-urile vin pe Instagram: când le vei putea folosi

CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, spune că NFT-urile sunt și pe drumul către Facebook.

După cum a promis Zuckerberg, NFT-urile vin pe Instagram iminent. Directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, a declarat că aplicația va începe săptămâna aceasta să testeze o modalitate prin care utilizatorii pot afișa token-uri nefungibile pe profilurile lor.

“Tocmai am anunțat că testăm obiecte digitale de colecție pentru creatori și colecționari pentru a prezenta NFT-urile pe Instagram. NFT-urile le permit creatorilor să preia controlul asupra muncii, bazei de fani și veniturilor lor”, a anunțat Mark Zuckerberg pe pagina sa de Facebook.

„Începem să construim NFT-uri, nu doar în metaversul nostru și în munca Reality Labs, ci și în familia noastră de aplicații” a spus Zuckerberg într-o postare pe Facebook. „Începem să testăm obiectele de colecție digitale pe Instagram, astfel încât creatorii și colecționarii să-și poată afișa NFT-urile”.

O caracteristică similară vine pe Facebook în viitorul apropiat, iar Meta are în vedere activarea NFT-urilor în celelalte aplicații ale sale, cum ar fi Messenger și WhatsApp. De asemenea, este în lucru și o modalitate prin care oamenii să afișeze NFT-uri 3D în Instagram Stories, folosind realitatea augmentată. Zuckerberg spune că această caracteristică va fi construită pe Spark AR și ar permite utilizatorilor să „plaseze arta digitală în spații fizice”.

NFT-urile vor veni și pe Facebook

Zvonurile au apărut în weekend, sugerând că Instagram va începe să testeze jetoane nefungibile în aplicație săptămâna aceasta. CoinDesk a raportat că Meta ar permite integrări cu jetoanele nefungibile din blockchain-urile Ethereum, Polygon, Solana și Flow.

„Săptămâna aceasta începem să testăm obiecte digitale de colecție cu câțiva creatori și colecționari din SUA care vor putea distribui NFT-uri pe Instagram. Nu vor exista taxe asociate cu postarea sau partajarea unui obiect digital de colecție pe IG”, a spus șeful Instagram, Adam Mosseri.

Șeful Instagram Adam Mosseri a aruncat mai multă lumină asupra modului în care vor funcționa integrările NFT. Utilizatorii vor putea partaja NFT-urile pe care le-au creat sau cumpărat în feedul lor, Stories și mesaje. Un număr limitat de persoane din SUA vor avea acces la aceste funcții pentru început.

„Unul dintre motivele pentru care începem cu pași mici este că vrem să ne asigurăm că putem învăța de la comunitate”, a adăugat el. „Vrem să ne asigurăm că putem găsi cum să îmbrățișăm acele principii de încredere și putere distribuită, în ciuda faptului că suntem o platformă centralizată”.

Utilizatorii nu vor trebui să plătească nicio taxă „asociată cu postarea sau partajarea unui obiect digital de colecție” pe Instagram, a spus Mosseri. În anunțul său, el a sugerat că NFT-urile ar putea oferi o modalitate pentru un subset de creatori de a-și câștiga existența pe platformă. Asta sugerează că utilizatorii le vor putea cumpăra și vinde direct pe Instagram, la un moment dat.

Citește și: