Instagram testează funcții noi: cum se schimbă aplicația

Instagram testează funcții noi: cum se schimbă aplicația

Instagram va testa câteva modificări suplimentare pentru feedul principal, inclusiv mai multe recomandări.

Conținutul suplimentar din conturile pe care nu le urmărești va apărea în fluxul algoritmic implicit „pe baza a ceea ce îți place”. Nu este clar câte dintre aceste postări sugerate vei vedea, deși Instagram spune că experiența va fi personalizată și va lua în considerare lucruri precum numărul de conturi pe care le urmărești și cât de des utilizezi aplicația, conform Engadget.

Aceasta nu este o surpriză mare, având în vedere că Instagram a pus mai mult accent pe recomandări. Afișarea fotografiilor și videoclipurilor de la persoane pe care nu le urmărești ar putea crește implicarea, dar Instagram riscă să enerveze oamenii care doresc o experiență mai bine organizată, centrată în jurul prietenilor, familiei și a tot ceea ce postează aceștia.

Ce se schimbă la Instagram

Acestea fiind spuse, Instagram promite că va oferi oamenilor mai multe moduri de a-și personaliza experiența în aplicație, în timp. Alte două fluxuri au fost introduse în aplicație, în martie. Funcția “The Following” arată postările din conturile pe care le urmărești în ordine cronologică inversă. “Favorite”, între timp, îți permite să urmărești mai îndeaproape până la 50 de conturi. Poți comuta între fluxuri atingând pictograma Instagram din colțul din stânga sus.

Instagram testează, de asemenea, câteva modificări ale modului în care sunt afișate postările în feed. Se spune că postările vor avea un aspect „pe întregul ecran”. În plus, planifică să facă și videoclipurile mai proeminente.

Noua vizualizare arată ca modul în care sunt prezentate Stories, pe baza unei imagini distribuite de Instagram. Numele de utilizator, fotografia de profil și legenda sunt așezate deasupra postării, la fel ca pictogramele de like, comentarii și distribuire. Filele vor fi în continuare afișate în partea de jos a ecranului. Poveștile vor rămâne în partea de sus a fluxului, dar așa cum este cazul acum, acestea vor fi ascunse după ce începi să scrollezi.

Citește și: