Netflix le arată angajaților ușa din spate: declarația controversată a gigantului de streaming

Netflix le arată angajaților ușa din spate: declarația controversată a gigantului de streaming

Deși, la o primă vedere, pare că a lucra la Netflix e un vis împlinit pentru mulți, în realitate „afară-i vopsit gardul, iar înăuntru-i leopardul”.

Conform ultimelor informații, gigantul de streaming le spune angajaților săi să renunțe la locul de muncă dacă se simt jigniți de conținut.

Companie fondată în 1997, Netflix s-a transformat dintr-un simplu serviciu de închierie de DVD-uri prin poștă, în rețeaua de streaming care este astăzi, revoluționând pentru totdeauna modul în care te uiți la filme, acasă. Ulterior, mulți au încercat să ajungă Netflix din urmă, însă nu au reușit pe deplin: nu până în prezent, cel puțin. Iar asta în ciuda faptului că Netflix a dat cu capul de pragul de sus și a înregistrat prima scădere semnificativă a numărului de abonați, în zece ani. Gigantul a dat vina pe partajarea parolelor, pe care intenționează să o „ucidă din fașă”. Mai mult, compania a luat, în ultima perioadă, o serie de decizii necalculate care nu au ajutat deloc, mulți acuzând că s-a înregistrat un oarecare declin în ceea ce privește calitatea producțiilor, unele dintre ele fiind aspru criticate chiar și de angajați.

Angajații Netflix, nemulțumiți de conținutul disponibil în rețea: ce răspuns au primit

Potrivit Variety, compania a publicat o notă internă prin care îi informează pe angajații săi că, în cazul în care nu le place materialul produs de Netflix, este posibil ca acel loc de muncă să nu fie cel mai bun mediu de lucru pentru ei, ceea ce implică că angajatul ar trebui să-și dea demisia. Deși Netflix susține că nu va cenzura conținutul de pe platformă, compania respectă legile guvernamentale de cenzură din întreaga lume, inclusiv din Filipine, Rusia, Turcia, Singapore și Vietnam.

„Nu toată lumea trebuie să fie de acord cu ce are de oferit de serviciul nostru. Deși fiecare titlu este diferit, abordăm totul pe baza aceluiași set de principii: susținem expresivitatea artistică a creatorilor cu care alegem să lucrăm; vrem diversitate de public și gusturi; și le lăsăm spectatorilor șansă să decidă ce este potrivit pentru ei. Dacă îți este greu să susții conținutul nostru, este posibil ca Netflix să nu fie cel mai bun loc pentru tine”, au declarat reprezentații Netflix.