Disney+ nu suportă concurența: ce a făcut gigantul cu serialele Marvel și de ce s-ar putea să enerveze Netflix

Disney+ nu suportă concurența: ce a făcut gigantul cu serialele Marvel și de ce s-ar putea să enerveze Netflix

Canalului de streaming Disney+ nu pare să-i placă foarte mult concurența. De fapt, cui îi place? Însă ceea ce a făcut acesta, recent, are toate șansele să-i enerveze pe cei de la Netflix sau măcar să-i „întristeze” un pic.

Evident, în lumina multitudinii de canale de streaming, din întreaga lume, concurența este un lucru cât se poate de obișnuit. Așadar, ar putea să devină deranjant pentru unul dintre ele să difuzeze seriale pe care apare, la un moment dat, sigla altuia.

Disney+ refuză să facă reclamă pentru Netflix

Acest lucru se întâmplă, în acest moment, și în cazul Disney+ care a ales să șteargă orice amprentă a Netflix de pe seriale Marvel ca „Daredavil”, „Jessica Jones”, „Luke Cage”, „Iron Fist”, „The Defenders” sau „The Punisher”.

Mișcarea a venit imediat după ce a fost anunțat că aceste seriale vor dispărea de pe Netflix și se vor muta pe Disney+. Ele au fost încărcate pe Disney+ cu mici ajustări care să facă să dispară orice mențiune a Netflix.

Anunțul a fost făcut pe Twitter:

Cu toate astea, trebuie amintit că Netflix a preferat mereu variantele ușor necenzurate și mult mai întunecate ale serialelor sale, de vreme ce Disney+ este un canal de streaming pentru toată familia. Așadar, în acest context, au existat îngrijorări în legătură cu editări suplimentare ale serialelor mutate aici.

Din fericire, din câte știm până acum, cel puțin în cazul „The Defenders”, se pare că nu a fost aplicată cenzura.

Mai mult, în momentul de față, există un plan concret de reboot pentru producția „Daredevil”.

În concluzie, deși decizia Disney+ este una justă, de vreme ce a „adoptat” aceste seriale pe platforma sa, putem spune că mișcarea denotă o oarecare lipsă de siguranță de sine. Până la urmă, Netflix a fost, este și se pare că va mai rămâne o perioadă cea mai accesată platformă de streaming din lume.

Citește și: