13 mai 2022 | 09:35

Disney+ versus HBO Max sau Netflix: care este numărul de utilizatori al platformelor

ACTUALITATE
Disney+ versus HBO Max sau Netflix: care este numărul de utilizatori al platformelor

Disney+ urmează să se lanseze în România pe 14 iunie. Serviciul de streaming de la The Walt Disney Company a anunțat rezultatele financiare și a adăugat opt milioane de useri noi în trei luni.

Astfel, Disney+ a ajuns la un total de 137 milioane, conform Yahoo. Streamerul, care beneficiază de forța financiară a concernului Disney și de catalogul foarte bogat în titluri, are două obiective importante pentru septembrie 2024: să devină profitabil și să ajungă la un număr de abonați cuprins între 230 și 260 milioane. Acest lucru înseamnă aproape dublu față de prezent.

Ca referință, acțiunile grupului Disney au scăzut cu 30% față de începutul anului și sunt cu 40% mai jos decât acum un an. Acest lucru se întâmplă deoarece investitorii se întreabă dacă grupul își va putea continua creșterea susținută pe partea de streaming video, într-un mediu în care afacerile ar putea fi afectate de inflația record și de o posibilă viitoare recesiune.

Disney+ vine în România în iunie

Între timp, cel mai mare serviciu de streaming, Netflix, care are global aproximativ 222 de milioane de utilizatori, a anunțat că, pentru prima dată într-un deceniu, numărul de abonați a scăzut. Platforma de streaming, renumită pentru seriale de top precum „The Queen’s Gambit”, „Bridgerton” și „Inventing Anna”, precum și pentru o serie de emisiuni clasice, a pierdut 200.000 de abonați în primul trimestru al acestui an.

După o creștere semnificativă datorită pandemiei, cu numărul de utilizatori care a crescut la 222 de milioane în timpul lockdown-urilor lungi, Netflix înregistrează acum o scădere. Platforma a învinuit, printre altele, războiul din Ucraina și creșterea costului vieții, ceea ce a făcut ca mulți să-și strângă cureaua.

Spre comparație, HBO Max s-a lansat de curând la noi în țară, are aproximativ 69 de milioane de utilizatori în lume și este disponibilă acum în 46 de teritorii din America şi Europa, iar numărul a crescut la 61 de teritorii, pe 8 martie. Atunci, HBO Max s-a lansat în alte 15 ţări europene.