Netflix „îi închide ușa în nas” lui Meghan Markle: ce se întâmplă cu animația Pearl

Netflix „îi închide ușa în nas” lui Meghan Markle: ce se întâmplă cu animația Pearl

Netflix începe să facă curat, după scăderea dramatică a numărului de abonați. Se pare că platforma de streaming a anulat producția Pearl, un serial animat creat de Meghan Markle, chiar înainte de a fi terminat. Proiectul a făcut parte dintr-un contract de producție pe mai mulți ani, pe care Markle și Prințul Harry l-au semnat cu Netflix în 2020.

Seria animată spune povestea unei fete de 12 ani care învață despre cele mai influente femei din istoriei.

Serialul de animație al lui Meghan Markle nu este singurul eliminat de pe platforma Netflix

Producția este doar cea mai recentă „victimă a Netflix”, ce a picat pradă noilor măsuri de economisire a costurilor. Netflix a concediat, de asemenea, majoritătea personalului de redactare pentru site-ului său de fani și a anulat serialul Space Force. În plus, a eliminat alte două seriale animate pentru copii, Dino Daycare și Boons and Curses.

Netflix a confirmat pentru CNBC că anularea Pearl, al lui Meghan Markle, face parte din rezultatul deciziilor strategice pe care le-a luat, de curând. Platforma a investit masiv în animație încă din 2018 și a cheltuit 5 miliarde de dolari pe conținut animat original, numai în acest an. Cu toate astea, mentalitatea companiei, în plină expansiune pare să se fi schimbat – cel puțin pentru moment.

Valoarea de piață a companiei a scăzut cu 60 de miliarde de dolari, după un apel dezamăgitor privind veniturile din primul trimestru, luna trecută. Streamerul a pierdut aproximativ 200.000 de abonați în primele luni ale anului 2022 – primul său declin grav, în aproape un deceniu. O serie de factori au condus la scădere, inclusiv concurența din partea platformelor rivale precum Disney+ și Hulu, oprirea serviciului în Rusia și partajarea pe scară largă a parolelor.

Așadar, renunțarea la serialul de animație produs de Meghan Markle nu e parte a vreunui conflict personal dintre companie și soția prințului Harry, ci doar rezultatul unui concurs de împrejurări destul de nefavorabil pentru Markle.

Citește și: