Netflix, „din lac în puț”: ce decizie a luat gigantul de streaming și, mai ales, de ce

Netflix, „din lac în puț”: ce decizie a luat gigantul de streaming și, mai ales, de ce

Netflix a luat o decizie drastică, fără precedent, în istoria companiei, ceea ce ne arată că viitorul nu sună deloc bine pentru cel mai mare streamer de pe planetă.

Netflix a concediat 150 de angajați și își motivează decizia prin picajul abrupt pe care l-a suferit, de curând, când mulți dintre abonați au decis „să dea bir cu fugiții”.

Odată standardul absolut al streamingului, Netflix a schimbat întreaga industrie cu modelul său original de lansare a serialelor și a filmelor, forțând alte studiouri importante să-și creeze propriile servicii de streaming. Acum Netflix se confruntă cu o concurență masivă din partea Disney+, HBO Max, Paramount+, Hulu, Peacock și Amazon Prime, ceea ce i-a făcut pe mulți dintre abonați să-și anuleze contractele și să migreze spre alte zări.

Netflix încasează „lovituri” din toate direcțiile

Serviciul de streaming a fost lovit din toate părțile de vești proaste, în ultima lună. În primul rând, au raportat prima pierdere masivă de abonați, în zece ani. Netflix a spus că va retrage partajarea parolelor și va adăuga un serviciu publicitar cu costuri mai mici pentru a combate problema. Apoi, gigantul s-a văzut nevoit să facă un pic de curățenie în producții, ba chiar să anuleze anumite show-uri.

Veștile proaste continuă să vină, deoarece, conform Deadline, se pare că Netflix a concediat deja 150 de angajați din cei 11.000, pe care îi are. Cei mai mulți sunt de la sediul din SUA.

Un purtător de cuvânt al Netflix a vorbit despre aceste disponibilizări, conform sursei originale. Aceasta poate fi citită mai jos:

„Așa cum am explicat anterior, despre câștiguri, scăderea veniturilor înseamnă că trebuie să încetinim și creșterea costurilor în companie. Din păcate, trebuie să dăm afară aproximativ 150 de angajați astăzi, majoritatea din SUA. Aceste schimbări sunt determinate, în primul rând, de nevoile afacerii, mai degrabă decât de performanța individuală, ceea ce face ca deciziile să fie grele, deoarece niciunul dintre noi nu vrea să-și ia rămas bun de la colegi. Lucrăm din greu pentru a-i sprijini în această tranziție foarte dificilă”, a declarat reprezentantul Netflix.