Nașul, la 50 de ani: când revine Godfather în cinematografe, dar acasă, în 4K

Nașul, la 50 de ani: când revine Godfather în cinematografe, dar acasă, în 4K

În mod cert, nu există fan al cinematografiei care să nu fi văzut unul sau mai multe filme din seria „Nașul” („The Godfather”). Fie că îți plac, sau nu, producțiile despre mafioți curiozitatea te-a împins să le vezi, pentru a-ți forma propria părere despre acest film cult care a marcat o generație, dacă nu chiar mai multe.

Noul trailer „Nașul”, lansat cu ocazia aniversării de 50 ani a celebrului film dezvăluie, de asemenea, și o relansare în cinematografe, debutând într-o versiune restaurată 4K, valabilă pentru clasica trilogie. Regizat de Francis Ford Coppola și lansat inițial în 1972, „Nașul” este considerat „cel mai bun film al tuturor timpurilor”, primind ovații la scenă deschisă atât din partea publicului, cât și din partea criticilor.

Cu Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Diane Keaton, Robert Duvall și Talia Shire în distribuție, „Nașul” a luat trei premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun actor (Marlon Brando). Trilogia se bazează pe cărțile lui Mario Puzo și povestesc viața și moștenirea familiei mafiote Corleone, din Italia, până în New York.

A doua parte din „Nașul”, considerată cea mai bună dintre cele trei

Continuarea, „The Godfather: Part II”, lansată în 1974, a fost și mai apreciată decât prima, mulți numind-o cea mai bună din trilogie. A luat șase premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun actor în rol secundar (Robert De Niro). „The Godfather: Part III” a apărut mult mai târziu, filmul fiind lansat în 1990. Spre marea surprindere a tuturor, aceasta nu a reușit să se ridice la nivelul primelor două. 

Acum, Paramount Movies a lansat un trailer pentru a sărbători cea de-a 50-a aniversare „Nașul”. În acest trailer, fanii sunt anunțați că filmul va fi relansat în cinematografele Dolby Cinema și AMC, pe 24 februarie, într-un format complet restaurat 4K.

Cei care nu vor putea veni la cinematograf pentru a viziona varianta restaurată „Nașul” vor avea ocazia de a achiziționa varianta digitală în format 4K Ultra HD, începând cu data de 22 martie.

Citește și: