NASA a trimis holograma unui doctor pe Stația Spațială Internațională: ce este „holoportarea”, tehnologia viitorului

NASA a trimis holograma unui doctor pe Stația Spațială Internațională: ce este „holoportarea”, tehnologia viitorului

NASA face un pas spre un viitor futurist, cu o nouă metodă de comunicare pe care a testat-o ​​pe Stația Spațială Internațională (ISS). Se numește „holoportare” și, așa cum te-ai aștepta, este o combinație între o hologramă și teleportare.

Astfel, chirurgul de zbor al NASA, Dr. Josef Schmid, a apărut pe Stația Spațială Internațională ca o hologramă și a putut vorbi cu astronauții în timp real.

„Acesta este un mod complet nou de comunicare umană pe distanțe mari”, a spus Schmid.

„În plus, este un mod nou-nouț de explorare umană, în care entitatea noastră umană este capabilă să călătorească în afara planetei.

„Corpul nostru fizic nu este acolo, dar entitatea noastră umană este absolut acolo. Nu contează că stația spațială călătorește cu 27.500 mph și în mișcare constantă pe orbită la 250 de mile deasupra Pământului, astronautul se poate întoarce trei minute sau trei săptămâni mai târziu și, cu sistemul în funcțiune, vom fi acolo în acel loc, în direct, pe stația spațială”.

NASA a folosit tehnologia viitorului

Pe scurt, procesul folosește tehnologia de captare de înaltă tehnologie, pentru a înregistra modele 3D de oameni care sunt apoi reconstruite, comprimate și transmise în timp real. Receptoarele folosesc un ecran de realitate mixtă – în acest caz, un Microsoft HoloLens – pentru a vedea, auzi și interacționa cu hologramele.

NASA spune că planurile sale sunt să folosească acest lucru în continuare cu comunicații bidirecționale, în care oamenii de pe Pământ sunt “holoportați” în spațiu și astronauții sunt plasați înapoi pe Pământ.

„Vom folosi acest lucru pentru conferințele noastre medicale private, conferințe private de psihiatrie, conferințe private de familie și pentru a aduce VIP-uri pe stația spațială pentru a le vizita, cu astronauții”, a spus agenția spațială într-un comunicat.

Schmid a adăugat: „Imaginați-vă că puteți aduce cel mai bun instructor sau designerul real al unei tehnologii deosebit de complexe chiar lângă dumneavoastră, oriunde ați lucra la ea. În plus, vom combina realitatea augmentată cu hapticul. Puteți lucra împreună la dispozitiv, la fel ca doi dintre cei mai buni chirurgi care lucrează în timpul unei operații. Acest lucru i-ar liniști pe toți, știind că cea mai bună echipă lucrează împreună la o piesă critică de hardware”, a adăugat el.

Citește și: