Mutarea de ultimă oră a lui Cristian Popescu Piedone. Edilul contestă condamnarea în dosarul Colectiv

Mutarea de ultimă oră a lui Cristian Popescu Piedone. Edilul contestă condamnarea în dosarul Colectiv

Cristian Popescu Piedone se află în spatele gratiilor, în urma condamnării la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv, fiind acuzat de abuz în serviciu. În plus, a primit interdicție de a fi ales sau ocupa orice funcție publică timp de cinci ani. Edilul face, însă, o mutare de ultimă oră și contestă verdictul dat de Curtea de Apel București în data de 12 mai, anunță România TV.

Cristian Popescu Piedone încearcă să scape de condamnare

Astfel, la Curtea de Apel București s-a stabilit pentru data de 16 iunie o contestație la executare. Cu alte cuvinte, Cristian Popescu Piedone încearcă să scape de această pedeapsă. A fost depusă o contestație de către avocații săi. Cel mai probabil, politicianul va fi adus cu o dubă de la Penitenciarul Rahova în fața judecătorilor și își va spune punctele de vedere. Apărarea fostului primar nu este de acord cu această condamnare, pe care o consideră total nefondată.

Sentință definitivă în dosarul Colectiv

Joi, 12 mai, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat definitiv de CAB Bucureşti la 4 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu privind tragedia de la clubul Colectiv. În locul său la Primăria Sectorului 5 ar putea veni fiul acestuia, Vlad Popescu, care acum este parlamentar PSD. Tânărul și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de edil al acestui sector, afirmând că vrea să continue activitatea tatălui său.

„Astăzi, justiția din România a arătat încă o dată că este strâmbă, nedreaptă și că judecă și condamnă în funcție de numele inculpatului. Piedone plătește pentru ceva ce nu a făcut, doar pentru că este PIEDONE! Încă un om pe care justiția îl condamnă pe nedrept!”, a reacționat Vlad Popescu după pronunțarea sentinței în dosarul Colectiv.

Mesaj pentru dușmani

Funcția de primar al Sectorului 5 a devenit vacantă în momentul în care Piedone a primit o condamnare definitivă la închisoare (patru ani cu executare). Verdictul final a fost pronunțat joi, 12 mai 2022, în procesul Colectiv. Acesta este acum încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Aflat în spatele gratiilor, Cristian Popescu Piedone a lansat mai multe acuzații „dușmanilor”, despre care spune că dansează și petrec „cu cuțitele la brâu”: „Ce fac șacalii șușanelelor? Ce fac orcii țării? Mi-au soptit păsările cerului că petreceți cu lăutari! Și că v-ați adunat lângă troc. Petreceți, orcilor! Petreceți și înjurați-mă! Știu că dansați cu cuțitele la brâu și vă visați deja stăpâni pe primărie! Vă întreb, orcilor: Chiar credeti că cetățenii Sectorului 5 nu înțeleg ce înseamnă condamnarea lui Cristi Piedone?”.

Citește și: