Cristian Popescu Piedone, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv. Edilul s-a predat

Cristian Popescu Piedone, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv. Edilul s-a predat

Actualul edil al Sectorului 5 din Capitală, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat, joi, definitiv, de magistrații Curții de Apel București la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv. Primarul este acuzat de abuz în serviciu. Decizia instanței de judecată este definitivă, astfel că, după predarea și derularea procedurilor, politicianul va fi încarcerat în penitenciar, unde va executa pedeapsa primită. de asemenea, acesta a primit interdicție de a fi ales ori a ocupa orice funcție publică timp de cinci ani.

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat definitiv în dosarul Colectiv

Update ora 15.36. Cristian Popescu Piedone s-a predat la o secție de poliție din Capitală, după condamnarea la închisoare. Avocatul primarului, Vlad Hosu, a declarat, pentru Impact.ro, că este împreună cu clientul său la secție, de unde va fi dus la Penitenciarul Rahova.

Știrea inițială

Curtea de Apel București a anunțat, joi, 12 mai, sentința finală în dosarul Colectiv, în care Cristian Popescu Piedone a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani și 6 luni de închisoare. Înainte de aflarea verdictului, fostul edil al sectorului 4 a declarat că este pregătit pentru orice decizie, că este nevinovat, dar și că „pedeapsa și-a trăit-o timp de 7 ani”.

Sentință dată pentru toți inculpații

În același dosar, Iofciu Aurelia, Ganea Luminița Larisa (consilier superior Primăria Sector 4) și Moțoc Sandra Ramona (referent superior Primăria Sector 4) au fost achitate. Anastasescu George Alin (patron Colectiv) a primit o condamnare de 11 ani și 8 luni, iar Mincu Costin (patron Colectiv) are de ispășit opt ani. Condamnat a fost și Gancea Paul Cătălin (patron Colectiv) la 6 ani și 4 luni de închisoare. Cât despre pirotehniștii Zaharia Viorel și Moise Marian, cei doi au primit câte 6 ani și 10 luni fiecare.

Directorul Golden Ideas Fireworks Artists – Niță Cristian Matei – a fost condamnat de CAB la doi ani și 6 luni cu suspendare. Pompierii ISU București, Radu Antonina și Matei George Petrică, au primit 8 ani și 8 luni de închisoare fiecare.

Ce a dezvăluit edilul înainte de verdictul final

Înainte de sentința CAB în dosarul Colectiv, fostul edil al Sectorului 4 a făcut o serie de declarații în fața locuinței sale: „Dacă acarul Păun poate fi Piedone și Piedone poate să îi învie pe toți morții ăia, am tăcut 7 ani de zile. Eu pedeapsa mi-am trăit-o acum, în cei 7 ani de zile. Nevinovat! Nu puteți să știți ce înseamnă să nu te bucuri de ziua de mâine și să aștepți, pe nedreptate”.

În prezent primar al Sectorului 5, Piedone susține că nu are încredere în justiție, ci „doar în Dumnezeu”, catalogând prima decizie a instanței, cea în care a fost condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare, drept „un pluton de execuție”.

„Nu sunt fată mare și nu e niciun politician din țara asta, dar vreau să răspund pentru ce fac și nu pentru ce nu am făcut. (…) Nu vreau un pluton de execuție, cum s-a întâmplat la fond”, a afirmat Cristian Popescu Piedone.

Citește și: