Fiul lui Piedone vrea să candideze la Primăria Sectorului 5. Va lupta împotriva lui Daniel Florea

Fiul lui Piedone vrea să candideze la Primăria Sectorului 5. Va lupta împotriva lui Daniel Florea

S-a aflat cine vrea să candideze la Primăria Sectorului 5 al Capitalei, în locul lui Cristian Popescu Piedone, după ce edilul a fost condamnat de Curtea de Apel București la închisoare cu executare. Acesta a primit patru ani în dosarul Colectiv, nemaiavând voie să dețină funcții publice timp de cinci ani.

Vlad Popescu vrea să fie primarul Sectorului 5

Joi, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu privind tragedia care a avut loc în octombrie 2015, la clubul Colectiv, în urma căreia au murit nu mai puțin de 64 de oameni.

Tânărul îl consideră nevinovat pe tatăl său

În locul lui Piedone la Primăria Sectorului 5 ar putea veni fiul său, Vlad Popescu, care acum este parlamentar PSD. Tânărul va candida pentru funcția de edil al acestui sector. Vlad și-a anunțat intenția într-un mesaj postat pe rețelele sociale, afirmând că vrea să continue activitatea de primar a tatălui său.

„Astăzi, justiția din România a arătat încă o dată că este strâmbă, nedreaptă și că judecă și condamnă în funcție de numele inculpatului. Piedone plătește pentru ceva ce nu a făcut, doar pentru că este PIEDONE! Încă un om pe care justiția îl condamnă pe nedrept!”, a fost reacția lui Vlad Popescu Piedone după pronunțarea sentinței împotriva tatălui său în dosarul Colectiv.

Va lupta cu Daniel Florea pentru funcția de edil

Contracandidatul lui Vlad Popescu pentru funcția de primar în Sectorul 5 va fi, probabil, Daniel Florea. La fel ca Piedone, Florea face parte din PSD și a mai fost edil al acestui sector. Cei doi politicieni sunt rivali vechi, Cristian Popescu Piedone anunțând, la un moment dat, că Florea este autorul uneia dintre reclamațiile depuse la DNA împotriva lui. În anul 2020, Daniel Florea a fost ales deputat de București.

Piedone este închis la Rahova

Funcția de edil al Sectorului 5 a devenit vacantă în momentul în care Cristian Popescu Piedone a primit o condamnare definitivă la închisoare (patru ani cu executare). Sentința a fost pronunțată, joi, 12 mai 2022, în procesul Colectiv. Piedone este acum încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Aflat în spatele gratiilor, fostul primar a transmis, sâmbătă, un mesaj pentru „dușmanii” săi. Potrivit lui Piedone, persoanele care i-au întors spatele sunt numite „șacali” și „orci”, care petrec acum la aflarea veștii că edilul se află la pușcărie. Pe pagina sa de Facebook a apărut un mesaj adresat „rivalilor”, despre care spune că dansează și petrec „cu cuțitele la brâu și vă visați deja stăpâni pe primărie”.

Citește și: