Mulți șofer fac asta, dar acum li se vor ridica mașinile, instant: greșeala din trafic care a făcut deja 70 de ”victime”

Mulți șofer fac asta, dar acum li se vor ridica mașinile, instant: greșeala din trafic care a făcut deja 70 de ”victime”

Autoritățile române au început să ia semnificativ mai în serios o problemă cât se poate de gravă de pe străzile și din parcările din România. Deși regulile sunt clare, foarte mulți șoferi le ignoră, iar de acum vor plăti scump. Mașinile le vor fi ridicate.

Pe Facebook, sunt foarte populare grupurile cu mașini parcate aiurea pe străzile patriei sau în diverse parcări. Nu de puține ori, postările includ mașini parcate pe locuri de persoane cu handicap, fără vreo autorizație în acest sens. Din păcate, aproape de fiecare dată, autoritățile nu fac nimic în astfel de situații, iar gesturile rămân nepedepsite, dincolo de mustrările și înjurăturile oamenilor din online. Din fericire, cel puțin în Constanța, Poliția locală a decis să ia atitudine pe marginea acestui subiect.

70 de mașini, ridicate deja: se întâmplă dacă parchezi pe locuri pentru persoane cu dizabilități

Data viitoare când ești pe raza municipiului Constanța, merită să ai în vedere că autoritățile locale au luat foarte în serios faptul că este ilegal să parchezi pe locurile destinate celor cu handicap. Din acest motiv, nu doar că îți ridică mașina, dar încurajează și oamenii obișnuiți să raporteze astfel de situații.

”Cetățenii sunt rugați să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației rutiere la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341.922 – Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro. ”, se arată în comunicatul Poliției Locale.

”Pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligația de a afișa la loc vizibil cardul-legitimație care le dă acest drept. Documentul este eliberat în mod gratuit de Primăria Municipiului Constanța, în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap.”, atrag atenția oficialii.

Ca referință, nu mai puțin de 68 de sancțiuni legate de parcarea ilegală pe locuri pentru persoanele cu dizabilități au fost date într-o singură zi din ultima săptămână, cu o valoare totală de 61.270 de lei. Dintre acestea, 14 autovehicule au fost ridicate și transportate în parcul auto al municipalității. Rămâne să vedem câte orașe vor împrumuta modelul din Constanța.

masini-parcate-pe-locuri-persoane-cu-handicap