Se schimbă ”legea” pentru toți șoferii care circulă în București: cum rămâi cu mașina blocată, iei amendă

Se schimbă ”legea” pentru toți șoferii care circulă în București: cum rămâi cu mașina blocată, iei amendă

Singurul lucru mai dificil decât să circuli cu mașina în București este să cauți un loc de parcare, iar dacă întregul proces nu era deja o loterie, va deveni semnificativ mai problematic.

Situația șoferilor din București se complică semnificativ începând cu data de 15 august. În cazul în care nu erau deja suficient de multe probleme cu traficul din Capitală, există posibilitatea o simplă parcare în condiții incorecte să se reflecte într-o amendă usturătoare și, cu un pic de ghinion, într-o blocare a autovehiculelor. Astfel, până nu plătești amenda, nu mai poți să pleci de pe loc.

Ce se întâmplă cu mașinile din București

În speranța că ”va învăța șoferii” principii de parcare în condiții decente, civilizate, primarul Capitalei a făcut un anunț care s-ar putea să te coste foarte scump, dacă obișnuiești să conduci o mașină în București. Partea tristă este că astfel de reguli au mari șanse să inspire și alți edili din România.

„Noi avem un regulament de parcare, aprobat de Consiliul General, care prevede şi tarife şi sancţiuni, pentru că el nu a fost aplicat până acum şi decizia este de a-l aplica şi se referă la acele 10.000 de locuri de parcare pe care PMB le gestionează. Şi decizia de a-l aplica începând cu 15 august a venit pentru a obişnui, după cum ştiţi, avem un trafic mai redus în luna august şi traficul mare începe în luna septembrie, când încep şcolile şi se termină şi concediile. Decizia a fost luată pentru a învăţa bucureştenii pentru aplicarea acestui regulament”, a precizat Nicuşor Dan, pe şantierul lucrărilor de termoficare din Pantelimon.

În ceea ce privește mecanismele din spatele aplicării noului regulament, edilul a spus că acesta a fost aprobat printr-o hotărâre a Consiliului General al Capitalei și este deja în vigoare.

„Este în vigoare acel regulament aprobat prin hotărâre de CG, el va fi aplicat. Acest regulament prevede nişte tarife orare şi prevede nişte sancţiuni. Dacă nu mă înşel, 200 de lei este amenda dacă parchezi şi nu plăteşti locul pe care l-ai ocupat, dacă sancţiunea persistă, vor fi blocate roţile”, a concluzionat primarul.