Monetizarea Metaverse: ce planuri are șeful Facebook

Monetizarea Metaverse: ce planuri are șeful Facebook

Gigantul rețelelor sociale al lui Mark Zuckerberg, cunoscut anterior sub numele de Facebook, a anunțat planuri de a-și monetiza Metaverse, în curs de desfășurare. În acest context, creatorii sunt extrem de furioși. Iată de ce.

Recent, după cum a raportat CNBC, Facebook – care s-a redenumit în mod oficial Meta – a anunțat că le permite unor creatori Horizon Worlds să vândă active în Metaverse. Deși propria postare pe blog a companiei despre acțiunile de active nu a enumerat taxele, Meta a confirmat pentru CNBC că, în total, va extrage un procent uluitor de 47,5%, între taxa de 30% a companiei pentru platforma hardware și taxa de 17,5% a Horizon World.

Deloc surprinzător, creatorii de metaverse nu sunt încântați de această cifră incredibil de mare.

După cum un utilizator a postat pe Twitter, „viitorul muncii îi oferă lui Meta 47,5% din salariul tău, se pare”.

„Hei Meta”, a glumit altul, „pot obține 47,5% din banii pe care i-ați câștigat din vânzarea datelor mele?”.

„Voi începe să mă refer la Meta ca MySpace 2.0”, a postat încă un utilizator.

Mai jos sunt câteva dintre cele mai bune, neplăcute și mai amuzante răspunsuri la anunțul lui Zuck.

Discriminarea în Metaverse: cum sunt hărțuite femeile în realitatea virtuală și cum rezolvăm asta

În decembrie 2021, compania-mamă a Facebook, Meta, a lansat Horizon Worlds, un spațiu gratuit de realitate virtuală (VR) în care poți juca jocuri și socializa cu avatarurile virtuale ale oamenilor. Mai exact, metavers.

Erau zorii „metaversului”. La doar câteva zile după lansare, Nina Jane Patel, psihoterapeut și cercetător, a raportat că a fost agresată sexual acolo.

„În 60 de secunde de când am intrat pe platformă, am fost hărțuită verbal și sexual de patru avatare de bărbați, cu voci masculine, în esență, mi-au violat, practic, în grup, avatarul și au făcut fotografii — în timp ce încercam să scap, au strigat — „nu te preface că nu ți-a plăcut”, a spus ea.

Mai multe detalii despre acest subiect am scris aici.

Citește și: