Metaverse reinventează nunțile: ce planuri au doi tineri din India

Metaverse reinventează nunțile: ce planuri au doi tineri din India

Adio nunți clasice: doi tineri din India vor să redefinească tradițiile de căsătorie cu ajutorul Metaverse.

Cum pandemia de Covid-19 a schimbat multe în viața noastră, inclusiv modul în care ne distrăm la nunți și botezuri, un cuplu din India s-a gândit la o soluție ieșită din comun, pentru a le da tuturor invitaților ocazia să participe la nunta lor.

Dinesh Sivakumar Padmavathi și Janaganandhini Ramaswamy, din Tamil Nadu, localitate din India în care petrecerile de nuntă sunt, în prezent, limitate la 100 de persoane, au invitat 2.000 de persoane la recepția lor virtuală ce va avea loc luna viitoare.

Petrecere tematică „Harry Potter”, în metaverse

În calitate de autoproclamați „Potterheads” (sau fani ai lui Harry Potter), cei doi au optat pentru o petrecere cu tematică Hogwarts, la care oaspeții pot participa prin intermediul telefoanelor, tabletelor sau laptopurilor lor. „Din cauza pandemiei, o recepție fizică, reală, nu este posibilă cu numărul mare de persoane prezente”, a spus Padmavathi. „Așadar, ne-am hotărât: să o facem nunta în Metaverse”, a mai spus el. 

Metaverse este un termen folosit pentru a descrie mediile virtuale 3D, în care utilizatorii se pot aduna și interacționa. Mirele, un pasionat de blockchain și criptomonede, în vârstă de 24 de ani, a lucrat cu platforma de start-up TardiVerse pentru a crea un spațiu digital asemănător unui castel, inspirat de Hogwarts.

Ceremonia legală a nunții va avea loc, în continuare, fizic în fața prietenilor apropiați și a rudelor în satul lui Ramaswamy, din districtul Krishnagiri din Tamil Nadu, în imediata apropiere a localității Chennai.

Ulterior, cuplul se va conecta în lumea virtuală Metaverse pentru a se alătura recepției care costă 150.000 de rupii indiene (echivalentul a 2.016 de dolari americani). Evenimentul de o oră îi pune în centrul atenției pe tinerii căsătoriți să se adreseze virtual oaspeților lor, care vor putea să exploreze castelul și să își personalizeze aspectul și ținuta avatarurilor.

Citește și: